Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Kia Motors θα κατασκευάσει τρίτη μονάδα παραγωγής στην Κίνα

Η Kia Motors Corporation ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι σχεδιάζει την ανέγερση τρίτης μονάδας παραγωγής στην Κίνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη τοπική ζήτηση και να διατηρήσει τη θετική δυναμική στις πωλήσεις της στην κινεζική αγορά.

Η τελετή υπογραφής του MOU (Μνημόνιο Συμφωνίας) της επένδυσης για την κατασκευή του 3ου εργοστασίου της Kia (Dongfeng Yueda Kia Plant 3) πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στην πόλη Yancheng στην επαρχία Jiangsu. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 50 Κινέζοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και εκπρόσωποι της Kia Motors, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Hyundai Motor Group κου Mong-Koo Chung. H Dongfeng Yueda Kia (DYK) Motors είναι μία κοινοπραξία 50/50, μέσω της οποία η Kia Motors κατασκευάζει οχήματα στην Κίνα.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η οποία θα είναι σε θέση να παράγει 300.000 μονάδες ετησίως, η Kia θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα στην Κίνα από τις 430.000 μονάδες στις 730.000 μονάδες το χρόνο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται μοντέλα που προορίζονται ειδικά για την κινεζική αγορά και καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες και προτιμήσεις.
Ο κος Chung είπε: “Η Kia είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες στην κινεζική αγορά και αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συνεχή στήριξη και συνεργασία από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες της Κίνας”.

Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα από το δεύτερο εργοστάσιο της Kia στη Οικονομική και Τεχνολογική Ζώνη Ανάπτυξης της Yancheng. Η κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα εγκατάσταση θα επιτρέψει στην Kia να αξιοποιήσει την εγκατεστημένη υποδομή και να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των εργοστασίων.

Η Kia σχεδιάζει να αρχίσει την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο τέλος του επόμενου έτους και προβλέπει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και την ανάπτυξη των μοντέλων παραγωγής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το 2011 (μέχρι τέλος Οκτωβρίου), οι πωλήσεις των τοπικά παραγόμενων οχημάτων ανήλθαν στις 341.682 μονάδες, χάρη στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό sedan μεσαίου μεγέθους K5 (γνωστό ως «Optima») και του K2 (μια τοπική έκδοση του ολοκαίνουργιου Νέου Rio).

Η Kia είναι μία από τις ανερχόμενες ξένες μάρκες στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, με μερίδιο που έχει αυξηθεί από 2,0% το 2007 (18η θέση στην κατάταξη του κλάδου) σε 3,0% το 2010 (13η θέση). Από τον Σεπτέμβριο το μερίδιο αγοράς της Kia διαμορφώθηκε στο 3,5%, καθιστώντας την στους δέκα καλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου