Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το Ινδικό Grand Prix με εξαγριωμένους αγρότες, Lady Gaga και ολίγη οδήγηση

Το Grand Prix της Ινδίας ετοιμάζεται πυρετωδώς και αναμένεται να έχει απ'όλα. Από grand εμφάνιση της Lady Gaga μέχρι διαδηλώσεις χωρικών που δεν θέλουν την διοργάνωση. Οι...γραφικοί επιμένουν να συζητάνε ακόμα για την ινδική πίστα και το πόσο γρήγορες στροφές έχει!



Το Grand Prix Ινδίας θα είναι ο 17ος αγώνας στη σεζόν της Formula 1 και θα γίνει στην πίστα Buddh, στις 30 Οκτωβρίου 2011 για πρώτη φορά. Η ανακοίνωση πως η Ινδία θα αρχίσει να φιλοξενεί Grand Prix έγινε το 2007, μετά από συμφωνία της “Indian Olympic Association” και του Bernie Ecclestone. Η πίστα έχει μήκος 5.14km και σχεδιάστηκε -όπως και πολλές άλλες- από τον ειδικό σχεδιαστή Hermann Tilke. Έχει συνολικά 16 γρήγορες στροφές όπου τα μονοθέσια μπορούν να μπαίνουν με 210km/h. Οι ευθείες που διαθέτει, την κάνουν μια από τις πιο γρήγορες πίστες του κόσμου.

Θα είναι μια πίστα πυροτέχνημα, όπως της Τουρκίας, που έλαμψε για λίγο, ή μήπως ένα μεγάλο φιάσκο σαν την πίστα της Valencia; Στα χαρτιά φαίνεται καλή: υπάρχουν δυο καλά σημεία για πιθανές προσπεράσεις, μια τεράστια τριπλή στροφή κι ούτε είναι χτισμένη σε καμιά βουνοπλαγιά, έχει αρκετές εναλλαγές κλίσεων. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι να βγούνε τα οχήματα στην πίστα.


Οι Ινδοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την διοργάνωση Grand Prix για πρώτη φορά στην χώρα τους και έχουν πάρει πολύ ζεστά όλη την προετοιμασία. Όχι όλο, βέβαια, καθώς οι αγρότες της περιοχής ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Η περιοχή στην οποία χτίστηκε η πίστα ανήκε σε χωρικούς οι οποίοι υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας να πουλήσουν σε αυτήν τα χωράφια τους. Στη συνέχεια, είδαν την κυβέρνηση να τα πουλάει σε τετραπλάσιες και πενταπλάσιες τιμές στην εταιρεία Jaypee Sports και το συνολικό κόστος της πίστας ανήλθε στα 340 εκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο ο πρώτος αγώνας Formula 1 στην ιστορία της χώρας να εξελιχθεί σε φιάσκο: "Αυτή η ιστορία είναι ένα αστείο. Ο κόσμος δεν πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη. Έχουμε δαπανήσει 400 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον αγώνα και θα ξοδέψουμε και άλλα εάν χρειαστεί ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πίστας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να έχουμε έναν όμορφο αγώνα".

Και μέσα σε ολα αυτά η Lady Gaga ανακοίνωσε ότι εν όψει της διοργάνωσης θα κάνει μια εκθαμβωτική εμφάνιση στο Νέο Δελχί. Κάτι μου λέει ότι θα συζητάμε πολλές μέρες μετά για αυτήν την διοργάνωση...


Πηγή: www.redbull.com/ www.enet.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου