Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το νέο μονοθέσιο της BMW ή αλλιώς η "Αυτοκινητομοτοσυκλέτα"!

Το νέο μονοθέσιο της BMW μοιάζει να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο συνδυάζει την εμπειρία μιας μοτοσικλέτας με αυτή του αυτοκινήτου.



Το BMW i1 είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο της BMW που έχει τη δυνατότητα να χαρίζει στον οδηγό της την ευχαρίστηση μιας μοτοσικλέτας και ταυτόχρονα την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου. Πως συμβαίνει αυτό; Ο σχεδιαστής του συγκεκριμένου πρωτότυπου, Amadou Ba Ndiaye, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα όχημα που το κεντρικό project ήταν να έχει προχωρημένες ιδέες, ιδέες του μέλλοντος. Το αποτέλεσμά του είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς και ένα πολύ καινοτόμο σχέδιο.



Όσον αφορά στο μηχανικό σύνολο του πρωτότυπου BMW i1, εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα μοιράζονται από ένα τροχό ο καθένας. Επίσης, θα διαθέτει έναν κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος με το κατάλληλο λογισμικό θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει διάφορες λειτουργίες του i1, που εκτός των άλλων είναι η κλίση και η ταχύτητα του κάθε τροχού. Αυτός ο υπολογιστής θα εξασφαλίζει την αύξηση της ασφάλειας, καθώς και την άνεση του οδηγού-αναβάτη. Η οδήγηση του πρωτότυπου έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με εκείνη του ποδηλάτου, χαρίζοντας δηλαδή τις κατάλληλες κλίσεις κατά τη διάρκεια μιας στροφής.
Τέλος, για την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους, το BMW i1 τοποθετήθηκε ανθρακόνημα, τόσο στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και στο εξωτερικό του οχήματος. Παρόλαυτά το πλαίσιο είναι ενισχυμένο, έτσι ώστε να προστατεύει τον επιβάτη.


Πηγή: www.autotriti.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου