Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με νέα διεύθυνση μπαίνει δυναμικά η Ινδία (και) στην Formula 1 !

Μήπως τελικά είναι καλύτερα να γίνουμε Ινδία, παρόλο που ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε να το ακούσει; Οι προσφιλείς Ινδοί που η οικονομία τους πάει από το καλό στο καλύτερο φαίνεται ότι έχουν πάρει φόρα και φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν σε όλους τους τομείς, ακόμα και στην Formula 1.

Ο ινδικός όμιλος επιχειρήσεων Sahara India Pariwar αγόρασε ποσοστό 42,5% της ομάδας Force India και πρόκειται να επενδύσει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα της Formula 1 και στο εργοστάσιό της, στο Silverstone της Βρετανίας.



Ως αποτέλεσμα, μετά τη συμφωνία -που ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί- η ομάδα θα μετονομαστεί σε Sahara Force India, ενώ ο Vijay Mallya θα κατέχει επίσης ποσοστό 42,5% και η οικογένεια Mol το υπόλοιπο 15%.

Σύμφωνα με τον V. Mallya, ο Saharasri Subrata Roy Sahara του ομίλου SIP κατέχει πλέον τη θέση του προέδρου της ομάδας Sahara Force India. Ο πρώτος είπε: "Ήταν θέμα τιμής για μένα να βάλω την Ινδία στο χάρτη της Formula 1 και να ανεβάσω την απόδοσή της στα σημερινά δεδομένα".

Ο όμιλος Sahara India Pariwar δραστηριοποιείται στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των ακινήτων, των ΜΜΕ και της φιλοξενίας, ενώ συμμετέχει στην προβολή πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων της Ινδίας.

Ο Saharasri Subrata Roy Sahara τόνισε: "Η Ινδία εκτοξεύεται σε νέα επίπεδα σε όλες τις σφαίρες δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού. Η Formula 1 ανέκαθεν ήταν ένα προπύργιο του δυτικού κόσμου. Η προβολή της Ινδίας σε ένα τόσο συναρπαστικό σπορ έκανε περήφανους όλους τους συμπατριώτες μας.

Εγώ αισθάνομαι δύο φορές περήφανος που η Sahara είναι ο συνιδιοκτήτης της μοναδικής ομάδας της Ινδίας στη F1 και είμαι βέβαιός ότι η Sahara Force India F1 Team θα φέρει τιμή και δόξα στο αγαπημένο μας έθνος".

Πηγή: www.auto.in.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου