Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Σάββατο 15 Οκτωβρίου: Ευρωπαική Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

"Το 2010 χάνονταν 84 ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα στην Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο
τα τροχαία ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29. Περισσότερες από
1.3 εκ. ανθρώπινες ζωές χάνονται στον κόσμο κάθε χρόνο στο δρόμο!Στη χώρα μας, πάνω από 5 άνθρωποιχάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στο δρόμο…"




Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 εκδηλώσεις σε 18 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 27 χώρες στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.


Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Το έτος 2010, που επίσης πραγματοποιήθηκε η εν λόγω ενέργεια, ο αριθμός του πληθυσμού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανήλθε σε 2.500 άτομα από 26 νυχτερινά κέντρα σε 14 πόλεις στην Ελλάδα και 520 άτομα στην Κύπρο.

Που θα γίνουν οι δράσεις:
1 ΑΘΗΝΑ Da Vinci(Αγ. Παρασκευή) FACES (Γλυφάδα) CITY (Κολωνάκι)
2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ
3 ΧΙΟΣ METROPOLIS
4 ΧΑΝΙΑ ΜΥ
5 ΡΟΔΟΣ COLORADO
6 ΛΑΡΙΣΑ ΧΙΛΙΑΧΕΙΛΙΑ
7 ΚΑΤΕΡΙΝH KARTELL CLUB
8 ΣΕΡΡΕΣ στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης
9 ΧΑΛΚΙΔΑ FRENZY PANTHEON
10 ΠΑΤΡΑ EL MUNDO
11 ΑΜΑΛΙΑΔΑ στον κεντρικό πεζόδρομο Αμαλιάδας
12 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ E-BASE
13 ΔΡΑΜΑ ΘΕΑΤΡΟ Live
14 ΦΛΩΡΙΝΑ LA CASAhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
15 ΑΜΥΝΤΑΙΟ Tα Ρόδα
16 ΖΑΚΥΝΘΟΣ στην πλατεία Δημοκρατίας
17 ΚΟΡΩΝΗ ZANZA CLUB
18 ΒΟΛΟΣ


Το 44% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 1/4 στο σύνολο των αποτελεσμάτων ήταν πάνω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.

Πηγή: www.ioas.gr
Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου