Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Suzuki-VW : Από σύμμαχοι άσπονδοι εχθροί!

Σε σχέση άσπονδων εχθρών μετασχηματίζεται σταδιακά η αρχική συνεργασία Suzuki-VW. H VW ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβάλλει αγωγή κατά της Suzuki για τους χειρισμούς της σε σχέση με το θέμα της συνεργασίας τους η οποία, πλέον, φαίνεται να να έχει μετατραπεί σε ψυχροπολεμική.




"Αφήνουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και να κάνουμε χρήση των νόμιμων μέσων. Ωστόσο θα αποφασίσουμε την επόμενη κίνηση όταν θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας ενδελεχώς", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2011 ο γερμανικός όμιλος.

Το νέο "θερμό επεισόδιο" στη σχέση των δύο εταιρειών ξεκίνησε με ένα επίσημο αίτημα από την πλευρά της Suzuki, με το οποίο ζητούσε από τη VW να της δώσει πρόσβαση σε νευραλγικής σημασίας τεχνολογία, σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Αν η VW δεν προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος τότε, σύμφωνα με το επίσημο αίτημά της Suzuki θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατέχει στην ιαπωνική φίρμα και το οποίο απετέλεσε την επισφράγιση της αρχικής τους συμφωνίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ιαπωνικής φίρμας, Osamu Suzuki ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει "Η συνεργασία μας σε επίπεδο μετοχών δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση της Suzuki στις τεχνολογίες της VW. Αν η VW δεν το επιτρέψει, πρέπει να επιστρέψει τις μετοχές της Suzuki".

Η απάντηση του γερμανικού ομίλου ήρθε μέσω του εκπροσώπου της Michael Brendel ο οποίος δήλωσε ότι η VW "…έκανε ότι μπορούσε για να διασώσει τη συνεργασία τους" και ότι "…έκανε τα πάντα για να τιμήσει τη συμφωνία της με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία".http://www.blogger.com/img/blank.gif

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που αποτέλεσε την αφορμή για να μετατραπούν οι σχέσεις των δύο εταιρειών από φιλικές σε σχεδόν εχθρικές ήταν ο ισχυρισμός της VW ότι η Suzuki παραβίασε τους όρους της συμφωνίας τους, κλείνοντας συμφωνία με την Fiat για την αγορά κινητήρων.


Πηγή: www.auto.in.gr

Περιοδικό: Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου