Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η Opel και η Renault Ανακοίνωσαν τα Εργοστάσια Παραγωγής των Μοντέλων Vivaro & Trafic Επόμενης Γενιάς

Παραγωγή στο Luton

Η Opel επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά Vivaro θα κατασκευάζεται στο Luton (Βρετανία). Συνεπώς, το εργοστάσιο του Luton θα εξακολουθήσει να παίζει ζωτικό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής της Opel.

Παραγωγή στο Sandouville

Η Renault θα κατασκευάζει στο Sandouville την επόμενη γενιά του Renault Trafic και της έκδοσης H2 του Opel Vivaro. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η παραγωγή του νέου van στο Sandouville αναμένεται να φτάσει στις 100.000 μονάδες το χρόνο όταν λανσαριστούν όλες οι εκδόσεις.

Μακροπρόθεσμη συνεργασία

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που συνήψαν η Opel και η Renault το Σεπτέμβριο του 2010 για συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας τους στον τομέα των Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV).

Η συνεργασία χρονολογείται από το 1996 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα της πρώτης γενιάς Opel Movano και Renault Master. Στη συνέχεια, στο project εντάχθηκε το Vivaro/Trafic ενώ το Movano/Master βρίσκονται στη δεύτερη γενιά τους. Το 2010, λανσαρίστηκε το πρόγραμμα της νέας γενιάς Renault Master & Opel Movano Van με μία εκτεταμένη γκάμα μοντέλων - μεταξύ άλλων με πισωκίνητες (RWD) εκδόσεις και αρκετές εξειδικευμένες εργοστασιακές μετατροπές.

Η παραγωγή των σημερινών Vivaro και Trafic άρχισε το 2001, και μέχρι το τέλος του 2010 η Opel και η Renault είχαν κατασκευάσει 1,25 εκατομμύρια Vivaro και Trafic. Τα μοντέλα αυτά ακολουθούν κοινή πορεία εξέλιξης και κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Opel και της Renault-Nissan, ωστόσο η εμπορική προώθηση και πώλησή τους γίνεται ανεξάρτητα μέσω των καναλιών διανομής κάθε μάρκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου