Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Περισσότερο χρώμα στη Formula 1

Έξι διαφορετικά χρώματα θα έχουν τα ελαστικά για τα Grand Prix της Formula 1 στη νέα σεζόν, για να γίνεται αισθητή η διαφοροποίηση μεταξύ των γομών.

Η Pirelli, η γνωστή ιταλική εταιρεία που επανέρχεται φέτος στη F1 μετά από 20 χρόνια, αντικαθιστώντας τη Bridgestone, σχεδίασε και παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχωρισμού των ελαστικών ανάλογα με τη σκληρότητα της γόμας για τα σλικ ελαστικά ή το πέλμα για τα βρόχινα ελαστικά.


To θέμα αυτό είναι κομβικό για την κατανόηση του τι συμβαίνει στο αγώνα όσον αφορά στην εξέλιξή του και στην στρατηγική των ομάδων.


Τα χρώματα αναλογικά με τα ελαστικά θα είναι τα εξής: Πορτοκαλί (Βρεγμένο), Ανοιχτό Μπλέ (Ενδιάμεσο / Intermediate), Κόκκινο (πολύ μαλακό), Κίτρινο (μαλακό), Λευκό (ενδιάμεσο) και Ασημένιο (σκληρό). 


Ο διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι, τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιστροφή μας στη F1 μετά από 20 χρόνια και στοχεύουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρωματιστά. Πιστεύουμε ότι τα χρώματα των ελαστικών μας θα βοηθήσουν το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τους θεατές στην πίστα να αναγνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι ελαστικά χρησιμοποιούνται.  Αυτό είναι καθοριστικό στοιχείο για να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη του αγώνα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου