Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Scuderia


Ferrari! Τι άλλο; Ονειρικά και λατρεμένα αυτοκίνητα παραγωγής - δυστυχώς για λίγους -, λαμπρή αγωνιστική ιστορία και φυσικά αλησμόνητες σελίδες στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. 

Η φετινή πορεία της ιταλικής ομάδας στην F1 ξεκίνησε κάπως περίεργα. Πολλοί ήταν αυτοί που ονειρεύτηκαν την Ferrari στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από αρκετό καιρό (η Scuderia τερμάτισε στην τρίτη θέση το 2010 και 2011 μετά την απογοητευτική τέταρτη του 2009), όνειρα που φάνηκαν να μένουν απραγματοποίητα από την αρχή λόγω μονοθέσιου. Η F2012 έδειξε από την αρχή ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί εύκολα πλάι στους ανταγωνιστές της και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να την καταστήσουν ξοφλημένη, ήδη από τον πρώτο αγώνα.

Η Ferrari δεν θα μπορούσε βέβαια να το αφήσει έτσι. Έβαλε τα δυνατά της και έπειτα από πάρα πολύ δουλειά, κατάφερε σήμερα, με τους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν να αποτελούν ήδη παρελθόν, να παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Ο μαχητής Fernando Alonso βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών και υπολείπεται μόλις δύο βαθμών από τον Lewis Hamilton ενώ εάν τα αποτελέσματα του έτερου οδηγού της ιταλικής ομάδας Felipe Massa ακολουθούσαν το παράδειγμα του Monaco τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα από την καθόλου ευκαταφρόνητη 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (όπου οι διαφορές δεν είναι ακόμη μη αναστρέψιμες).


Τι έχει να πει για όλα αυτά ο Νικόλας Τομπάζης, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Scuderia Ferrari; Τι αλλαγές συνέβησαν στο μονοθέσιο από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να λάβετε όλες τις απαντήσεις.




Πηγή: Ferrari World



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου