Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο David Lyon Νέος Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel


Με ισχύ από 1η Αυγούστου, 2012, ο David Lyon διορίζεται νέος Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της GM Europe, και αναλαμβάνει ρόλο επικεφαλής σχεδίασης της Opel. Ο Lyon (43) διαδέχεται τον Mark Adams ο οποίος προάγεται σε Εκτελεστικό Διευθυντή, Παγκόσμιας Σχεδίασης Cadillac & Buick. Ο David Lyon θα έχει έδρα στο Rüsselsheim, ενώ ο Mark Adams θα εγκατασταθεί στο Warren, Michigan. Και οι δύο θα αναφέρονται στον Ed Welburn, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιας Σχεδίασης της GM.Η επιτυχημένη, σημερινή σχεδιαστική κατεύθυνση της Opel ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του Adams με το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009, το Opel Insignia, και συνεχίστηκε με πολλά ακόμα επιτυχημένα προϊόντα όπως τα Meriva, Astra, Ampera, Zafira Tourer και πιο πρόσφατα το ‘συναισθηματικό’ Astra GTC.Σήμερα, ο Lyon διατελεί Εκτελεστικός Διευθυντής, τομέα Interiors/Global Cross Brand Design Β. Αμερικής, & Brand Champion για τις Buick και GMC. Η πλούσια σχεδιαστική εμπειρία του Lyon περιλαμβάνει το εσωτερικό και εξωτερικό αυτοκινήτων παραγωγής και πρωτοτύπων για τις μάρκες Chevrolet, Buick, Holden, GMC και Cadillac. 

Το πορτφόλιό του σε οχήματα παραγωγής και πρωτότυπα περιλαμβάνει μοντέλα όπως τα Buick Enclave (που σηματοδότησε την ανάκαμψη της μάρκας), LaCrosse, Verano και Riviera concept όπως και το επαναστατικό, ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt, και τα Corvette, Cadillac CTS, Escalade και Silverado.Καθώς οι πελάτες απαιτούν να λαμβάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες στο αυτοκίνητό τους, ο Lyon έχει ηγηθεί μιας νέας γενιάς σύγχρονων εσωτερικών και επαναστατικών λύσεων για συνεργασία ανθρώπου / ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτου όπως η Cadillac User Experience (CUE), η Chevrolet MyLink και η Buick/GMC IntelliLink φιλοδοξώντας σε μία πιο ‘συνδεδεμένη’ οδηγική εμπειρία. 

Ο Lyon έχει διατελέσει επίσης Εκτελεστικός Διευθυντής, Σχεδίασης GM Ασίας, όπου από το 2004 μέχρι το 2007 ηγήθηκε των ομάδων Κορέας, Κίνας και Αυστραλίας για τη δημιουργία νέων προτύπων μοντέλων Chevrolet, όπως η μικρή τριάδα Cruze, Sonic και Spark, και η Buick LaCrosse καθώς και προηγμένα πρωτότυπα Chevrolet, Buick και Holden. Προηγουμένως, ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής Σχεδίασης, στις Αρχιτεκτονικές Αμαξωμάτων με Ξεχωριστά Πλαίσια, σε τρία στούντιο. Οι νέες μετακινήσεις θέσεων εντάσσονται στο πρόγραμμα ανανέωσης της οργανωτικής δομής που θα επιτρέψει στον οργανισμό Σχεδίασης της GM καλύτερη ευθυγράμμιση με τις μάρκες της εταιρίας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 10 Κέντρων Σχεδίασης.


Πηγή: Opel



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου