Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

VW Polo R Line

Το τμήμα R Line της VW είναι αυτό που φροντίζει την αισθητική εικόνα των μοντέλων της εταιρίας (βλέπε το M Packet της BMW, την AMG Line της Mercedes-Benz, τις S και RS Lines της Audi) και δεν θα μπορούσε να αφήσει χωρίς ανάλογες περιποιήσεις το δημοφιλές Polo.




Στο εξωτερικό τμήμα, χαρακτηριστικά σημεία αποτελούν οι ανανεωμένοι, με περισσότερο σπορ προσανατολισμό προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, βαθύτερα πλαϊνά skirts, νέα γρίλια στο εμπρός μέρος βαμμένη σε μαύρο χρώμα και διακοσμημένη με το R Line σήμα, καθώς και ζάντες "Mallory" 16 ιντσών. Τα κρύσταλλα από τα B-pillars και πίσω διαθέτουν σκουρότερη ζελατίνα, η οποία είναι κατά 65% φωτοαπορροφητική ενώ στους προβολείς ομίχλης έχει προστεθεί η εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία περιστροφής τους κατά την διάρκεια του στριψίματος. 




Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στα σπορ καθίσματα επενδυμένα με ύφασμα "Kyalami" και στον R Line λογότυπο (κεντημένο στα προσκέφαλα), στις επενδύσεις βουρτσισμένου αλουμινίου και στην οροφή, η οποία είναι καλυμμένη με μαύρο ύφασμα. Το τριάκτινο τιμόνι καλύπτεται από δέρμα ενώ τα αλουμινένια ποδοστήρια συμπληρώνουν τη γενικότερη δυναμική εικόνα.




Ο επιπλέον εξοπλισμός αφορά το ηχοσύστημα RCD 310 με 6 ηχεία, δυνατότητα σύνδεσης με φορητές συσκευές (iPod, iPhone, usb sticks, mp3 players), σύστημα ημιαυτόματου κλιματισμού "Climatic", πολυλειτουργικό trip computer, ηλεκτρικά παράθυρα στις πίσω πόρτες (για τα πεντάθυρα μοντέλα), εμπρός καθίσματα ρυθμιζόμενα καθ' ύψος, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φώτα ανάγνωσης μπρος και πίσω, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.




Όσον αφορά τις επιλογές κινητήρων, η VW φαίνεται να απογοητεύει τους επίδοξους αγοραστές που ενδεχομένως να είχαν μεγάλες βλέψεις και εξοπλίζει με το πακέτο R Line μόνο την έκδοση του Polo με τον κινητήρα TSI των 1,2 λίτρων και 105 αλόγων. Ο κινητήρας συνοδεύεται από ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και κινεί το αμάξωμα μέχρι τα πρώτα 100χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 190χλμ/ώρα και οι εκπομπές CO2 στα 124γρ/χλμ.




Η τιμή για το τρίθυρο μοντέλο εκτιμάται περίπου στις 18.500€ με αυτή του πεντάθυρου να αναμένεται περίπου 1.000€ μεγαλύτερη. Η VW δέχεται ήδη παραγγελίες ενώ τα πρώτα Polo R Line αναμένεται να διανύσουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα τον Ιούλιο.



Πηγή: VW



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου