Τρίτη 22 Μαΐου 2012

VW Golf GTI Cabriolet

Η πρώτη cabriolet έκδοση του Golf GTI είναι γεγονός. Στα 36 του χρόνια η γρήγορη και δημοφιλής έκδοση του Golf της VW αποφάσισε να βγάλει από πάνω της τα περιττά και να αποκτήσει θέα στον έναστρο ουρανό κατά τις βραδινές ξεσκέπαστες βόλτες. 


Εξοπλισμένο με τον γνώριμο δίλιτρο κινητήρα TFSI του γκρουπ, αποδίδει 210 ίππους - αποκτώντας τον τίτλο του πιο ισχυρού Golf Cabriolet -, είναι διαθέσιμο τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το γνωστό DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, χρειάζεται 7,3 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100χλμ/ώρα, ενώ η μαμά VW υπόσχεται συνδυασμένη κατανάλωση 7,6 λίτρων στα 100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 177γρ/χλμ (DSG: 7,7λίτρα/100χλμ και 180γρ/χλμ).


Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της σειράς, είναι αυτά που και η κλειστή έκδοση διαθέτει (ζάντες 17 ιντσών, τα διακριτικά GTI, η κόκκινη γρίλια στην εμπρός μάσκα, προφυλακτήρες GTI εμπρός και πίσω, LED φώτα ημέρας, διάχυτης, χρωμιωμένες απολήξεις εξατμίσεων) ενώ η ηλεκτρο-υδραυλική μαλακή οροφή του χρειάζεται μόλις 9 δευτερόλεπτα για να ανοίξει - κάτι που μπορεί να γίνει με ταχύτητες μέχρι και 30χλμ/ώρα.


Το Golf GTI Cabriolet έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις και ενισχύσεις έτσι ώστε, ελλείψει οροφής, να βελτιωθεί η ακαμψία του. Ενισχυμένο παρμπρίζ, επιμέρους "τονωτικές" ενέσεις σε σημεία του πλαισίου, σύστημα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής, αερόσακοι θώρακα και πλευρικοί, αερόσακος για τα γόνατα του οδηγού, καθώς και ESP. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το XDS, το ηλεκτρονικό διαφορικό της VW, το οποίο υπόσχεται βελτιωμένη οδική συμπεριφορά.



Η ανοιχτή έκδοση του GTI θα είναι διαθέσιμη περίπου στα μέσα του επόμενου μήνα ενώ η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινά από 31.350 €.  



Πηγή: VW



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου