Τρίτη 22 Μαΐου 2012

iCar?


Μόνο σε ένα πράγμα παραπέμπει το γράμμα i μπροστά από μια λέξη και είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε εύκολα να το μαντέψετε. Ναι λοιπόν, καλά καταλάβατε, αναφερόμαστε στα προϊόντα της Apple. Ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως διαθέτει κάποια i-συσκευή, ενώ όλο και περισσότερο παίρνει μέρος στον κυκεώνα των νέων προϊόντων της εταιρίας που έχει γίνει πια ένα είδος κουλτούρας. 

Επειδή όμως εδώ γράφουμε πρωτίστως για αυτοκίνητα (ή τουλάχιστον προσπαθούμε), ας δούμε πώς το μαγικό γράμμα i μπορεί να αποτελέσει πρόθεμα της λέξης car. Οι φήμες προϋπάρχουν τα τελευταία 5 χρόνια. Ήταν τότε που ο γερμανικός τύπος είχε οργιάσει σχετικά με τις υποτιθέμενες επαφές του Steve Jobs με τον CEO της VW Martin Winterkorn. Οι φήμες ενισχύθηκαν όταν την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο όχημα της VW παρέα με ένα iPhone και ο αμερικάνικος τύπος άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι, με τους New York Times να ζητούν από τον Jobs να σώσει το Detroit. 



Αλλά ήταν όλα αυτά μόνο φήμες ή κάτι παραπάνω; Ο Mickey Drexler, CEO της εταιρίας J. Crew, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple και δήλωσε πρόσφατα - το χαρακτηριστικό απόσπασμα θα βρείτε παρακάτω - πως το όνειρο του Jobs ήταν να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά συνεχίζει λέγοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν το κατάφερε. Για το αν το iCar θα γίνει τελικά πραγματικότητα, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε. Κρίνοντας πάντως από την πορεία που ακολουθούν τα λοιπά προϊόντα της Apple, δεν θα μας ξαφνιάσει το γεγονός η εταιρία να κερδίσει την μερίδα του λέοντος και στην αγορά αυτοκινήτων.






Πηγή: Autoblog



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου