Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Porsche Experience Centre

Το Porsche Driving Experience Centre άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 2008 ύστερα από 6 χρόνια σχεδιασμού, κατασκευής και εξέλιξης στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να γνωρίσει κάποιος τον κόσμο της Porsche αλλά και να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες, εξερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες των οχημάτων της φίρμας από το Zuffenhausen. Το κέντρο διαθέτει έναν αριθμό από διαφορετικές πίστες και χώρους όπου προσομοιάζονται σχεδόν όλες οι συνθήκες που μπορεί κάποιος να συναντήσει κινούμενος σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Πάμε να δούμε μαζί μερικές από αυτές.

Kick Plate

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Kick Plate, είναι μια μεγάλη πλακέτα που κλωτσάει. Αποτελούμενη από πνευματικούς μηχανισμούς, η συγκεκριμένη πλακέτα μόλις το αυτοκίνητο περάσει από πάνω της, το ωθεί απότομα και με δύναμη σε μια επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης. Ο οδηγός δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατεύθυνση προς την οποία η πλακέτα - κατόπιν πρότερου προγραμματισμού - θα στείλει το όχημα, μιας και πρωταρχικός σκοπός της άσκησης είναι να τεστάρει και να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του οδηγού σε συνεργασία με τα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της Porsche.




Low Friction Surface

Τις επιφάνειες χαμηλής τριβής αποτελούν δύο κύκλοι και μια σειρά από καμπές με άσφαλτο χαμηλής πρόσφυσης, δημιουργώντας έτσι μια αρένα διασκέδασης αλλά και εξάσκησης των ικανοτήτων του οδηγού έτσι ώστε να μπορεί και να ελέγχει το όχημά του υπό αυτές τις συνθήκες. Τις συγκεκριμένες επιφάνειες χρησιμοποιούν και οι δοκιμαστές της Porsche για να τεστάρουν το Porsche Stability Management (PSM) σύστημα ευστάθειας των οχημάτων της εταιρείας. 



Ice Hill

Κατωφέρεια με κλίση 7% με άσφαλτο που βρέχεται συνεχώς δημιουργώντας συνθήκες ύπαρξης πάγου (black ice - ο πάγος που δημιουργείται σε σκιερά μέρη και δύσκολα διακρίνεται από τον οδηγό) στο οδόστρωμα. Μια πραγματική πρόκληση για οδηγό και αυτοκίνητο.




Handling Circuit

Η συγκεκριμένη πίστα του Porsche Experience Centre είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε σύγκριση με τους B Roads του Ηνωμένου Βασιλείου. Στροφές με ανάποδη κλίση και χασίματα, σε συνδυασμό με συνεχείς εναλλαγές τυπολογίας οδοστρώματος και καμπών - όπως ακριβώς στο δρόμο - φέρνουν τον οδηγό σε συνεχή φλερτ με φαινόμενα όπως η υποστροφή και η υπερστροφή.




Off Road Track

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τα μυστικά της οδήγησης εκτός δρόμου, καθώς και τις πραγματικές δυνατότητες οχημάτων όπως το μοντέλο Cayenne της Porsche. Απευθύνεται σε ανήσυχους και συνειδητοποιημένους οδηγούς που δεν αγοράζουν SUVs με αποκλειστικό προορισμό τα πεζοδρόμια των πόλεων.





Κάτοχος Porsche ή όχι, το Porsche Experience Centre αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο να εξαντλήσει κάποιος τόσο τα προσωπικά του όρια, όσο και του αυτοκινήτου, ενώ ψυχαγωγικά και μόνο είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο της Porsche στο Silverstone και όχι μόνο, μπορείτε να βρείτε εδώ.



Πηγή: Porsche



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου