Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Audi νικήτρια στις 24 ώρες του Nürburgring





Απρόβλεπτος καιρός, φρενήρης ρυθμός, σκληρός ανταγωνισμός και θρίαμβος μόνο για έναν. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα των 24 ωρών στο Nürburgring της Γερμανίας. Η Audi τελικά κατάφερε να επικρατήσει μετά από ένα συναισθηματικό roller coaster όπως η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου. Το κουαρτέτο των οδηγών αποτελούμενο από τους Marc Basseng, Christopher Haase, Frank Stippler και Marcus Winkelhock (Audi Sport Team Phoenix) κατάφερε να φέρει το Audi R8 LMS Ultra στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους Christian Abt, Michael Ammelrmüller, Armin Hahne και Christian Mamerow επίσης με Audi R8 (Team Mamerow Racing) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση κάνοντας τον θρίαμβο της Audi ακόμη μεγαλύτερο. Την τρίτη θέση κατέλαβε μια Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ενώ οι νικητές κατάφεραν να συμπληρώσουν 155 γύρους και μάλιστα να τερματίσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 3,5 λεπτών από τους δεύτερους.


Η νίκη αυτή ήρθε να προστεθεί σε εκείνες που πέτυχε η Audi τόσο τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς στις 24 ώρες του Le Mans με το πρωτότυπο R18 TDI LMP όσο και τον Ιούλιο στις 24 ώρες του Spa-Francorchamps με το R8 LMS, ενισχύοντας την παράδοση νικών σε αγώνες αντοχής που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει. Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, από ατυχήματα και έντονη βροχή μέχρι αναρίθμητες μηχανικές βλάβες και συγκρούσεις, τα R8 κατάφεραν σχεδόν απροβλημάτιστα να δουν πρώτα την καρό σημαία του τερματισμού.


"Είμαστε παραπάνω από ευχαριστημένοι για αυτή τη νίκη που όλοι μας με τόσο λαχτάρα περιμέναμε. Για 3 χρόνια το Audi R8 LMS ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο στο Nürburgring και επιτέλους καταφέραμε μια ολοκληρωτική νίκη απέναντι σε 7 κατασκευαστές. Τίποτε παρόλα αυτά δεν μας προσφέρθηκε έτοιμο. Οι οδηγοί και οι ομάδες έκαναν καταπληκτική δουλειά και τα αυτοκίνητα έφτασαν απροβλημάτιστα μέχρι το τέλος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους οδηγούς. Η νίκη με ένα αυτοκίνητο παραγωγής μας βοηθά να βελτιώνουμε τόσο το ίδιο το αγωνιστικό αυτοκίνητο όσο και το μοντέλο που διατίθεται μαζικά στους πελάτες μας" δήλωσε ο Dieter Gass, επικεφαλής των αγωνιστικών θεμάτων της Audi.



Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε μερικά αποσπάσματα από τον αγώνα αλλά και το τι προηγήθηκε και ακολούθησε.







Πηγή: Audi, Autoblog



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου