Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα σεντάν στον κόσμο!

Τα πιο γρήγορα τετράπορτα στον κόσμο, έτσι όπως βγήκαν στην παραγωγή ή φτιάχτηκαν από εταιρίες βελτιώσεων μπορείτε να τα απολαύσετε παρακάτω. Σε μια βόλτα στο διαδίκτυο βρήκαμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών, της οποίας ένα μέρος αναδημοσιεύουμε...

Η Bugatti θέλει να φτιάξει το καλύτερο τετράπορτο saloon και το 16 C Galibier concept είναι μία ιδέα του πως θα είναι όταν θα καταφθάσει το 2013. Χρησιμοποιώντας την έκδοση του 16κύλινδου κινητήρα της Veyron με τους 800 ίππους, έχει επίσης τετρακίνηση και ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το φτιαγμένο από φύλλα ανθρακοϋφάσματος και αλουμίνιο αυτοκίνητο, λέγεται πως μπορεί να φτάσει τα 350χλμ.



Μάλλον απρόσμενα, η BMW περιόρισε την πρόσφατα αντικατεστημένη M5, σε μία τελική ταχύτητα των 249χλμ. Υπάρχουν όμως τουλάχιστον δύο Γερμανικές εταιρείες βελτιώσεων, οι Hartge και Hamann - που μπορούν να κάνουν μία «Vmax υπέρβαση» στην M5. Η Hamann είπε πως η standard εργοστασιακή M5 ήταν ικανή να φτάσει τα 327χλμ, και πως μπορούσε να την βελτιώσει ακόμα περισσότερο και να πάει ακόμα πιο γρήγορα.



Οι E-Class και CLS μπορούν να δημιουργήσουν τη βάση των γρηγορότερων saloon της Brabus, όμως η S-Class δεν απέχει και πολύ. Η SV12 R Biturbo 800 ξεκινά ως μία Mercedes S600 L και στη συνέχεια δέχεται τον επικό V12 κινητήρα της Brabus με τους 789 ίππους και ένα αυτόματο κιβώτιο κάτω από το καπό. Είναι γρήγορο, με μία ανώτατη ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρoνικά στα 350χλμ.




Το πιο γρήγορο saloon Audi στον κόσμο έρχεται από την γερμανική εταιρεία βελτιώσεων MTM. Η «απλή» βελτιωμένη RS6 είναι από μόνη της γρήγορη (με ορισμένους να λένε πως θα μπορούσε να φτάσει τα 321χλμ. εάν δεν έβαζε περιορισμούς το εργοστάσιο). Το MTM αποδίδει 720 ίππους και 634lb ft ροπή, με αποτέλεσμα αυτό το saloon να φτάνει τα 0-100 σε 3.6 δευτερόλεπτα και τα 349χλμ. τελική.



To 2008, η Αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων ονόματι Rocketsports πήρε μία Jaguar XFR και της έκανε μία ήπια μετατροπή, συμπεριλαμβάνοντας έναν τροποποιημένο κινητήρα των 510 ίππων και ένα περίπλοκο πίσω σπόιλερ. Και μετά εξαπέλυσαν μία επίθεση στο Bonneville Salt Flats στη Γιούτα και το έκαναν να φτάσει τα 363.189χλμ.




Το πιο γρήγορο τετράπορτο αυτοκίνητο του κόσμου είναι το τερατώδες Hurricane RR της G-Power. Το 2010, το βασισμένο στην M5, RR, που φτάνει να αποδίδει 800 ίππους, καταγράφηκε να φτάνει τα 372.1 χλμ. Αυτό σημαίνει 231.2 mph, σχεδόν το ίδιο γρήγορο με μία Bugatti Veyron.



Πηγή: http://entertainment.gr.msn.com

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου