Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για την Επέκταση του Εργοστασίου της Opel στο Eisenach

Το εργοστάσιο της Opel στο Eisenach (Γερμανία) γιόρτασε την προσθήκη ενός νέου τμήματος στις εγκαταστάσεις του. Έτσι όλα είναι έτοιμα για την παραγωγή του μελλοντικού μικρού αυτοκινήτου πόλης της Opel – προς το παρόν με κωδικό όνομα “Junior”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Θουριγγίας, Matthias Machnig. Μόλις έξι μήνες μετά το ξεκίνημα των εργασιών ολοκληρώθηκε η νέα αίθουσα Ε 100 όπου θα βρίσκεται η γραμμή συναρμολόγησης των εξαρτημάτων πλαισίου και αμαξώματος. Το νέο μικρό της Opel θα κατασκευάζεται στο Eisenach μαζί με το Opel Corsa.

Με την παραγωγή του νέου μοντέλου, το όνομα του οποίου θα αποκαλυφθεί του χρόνου, θα αξιοποιηθεί όλη η παραγωγική δυναμικότητα της Μονάδας του Eisenach. Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τις αρχές του 2013.

Η νέα αίθουσα Ε 100 αποτελεί τον πυρήνα επέκτασης των εγκαταστάσεων και θα διευρύνει την προϊοντική ποικιλία του Eisenach. Οι προμηθευτές θα συναρμολογούν εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου σε ένα χώρο 22.000 m2. Υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση και επτά σταθμοί φορτηγών για αποδοτική μεταφορά των εξαρτημάτων. Η νέα αίθουσα συνδέεται με το φανοποιείο και το τμήμα τελικής συναρμολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι τα εξαρτήματα μπορούν να φτάνουν εύκολα και γρήγορα στο προορισμό τους στη γραμμή συναρμολόγησης.

Ο Διευθυντής του εργοστασίου, Stefan Fesser, ευχαρίστησε τον κύριο Machnig και την κυβέρνηση της Θουριγγίας για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα επέκτασης. «Η υποστήριξη της επένδυσής μας από το δημόσιο τομέα και η υψηλή ποιότητα κατασκευής και απόδοση του Eisenach, προσφέρει στο εργοστάσιό μας παγκόσμια φήμη για κορυφαία ποιότητα και αναβαθμίζει το κύρος μας» δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα με την επέκταση, η Opel βελτιστοποίησε όλο το σύστημα συναρμολόγησης αρχικού σταδίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου αυτοκινήτου που έχει διαφορετικές διαστάσεις από του Opel Corsa. Ανάμεσα στα βελτιωτικά μέτρα είναι νέα συστήματα ανύψωσης και ιμάντων παραγωγής και ολοκαίνουργια μηχανήματα κατασκευής πατώματος οχημάτων. Νέες είναι και οι εγκαταστάσεις για τη συναρμολόγηση αμαξωμάτων.

Νέοι θάλαμοι εγκαταστάθηκαν στο βαφείο, προστέθηκαν σύγχρονα ρομπότ και τοποθετήθηκε ένα νέο σύστημα παροχής βαφής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το βαφείο λειτουργεί με υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και παράλληλα διαχειρίζεται περισσότερα αυτοκίνητα.

Το τρέχον πρόγραμμα επέκτασης είναι η σημαντικότερη επένδυση στο εργοστάσιο της Opel στο Eisenach από το 1992 που ξεκίνησε η παραγωγή. Η παραγωγή δύο τύπων μοντέλων με διαφορετικούς κύκλους ζωής στο Eisenach σημαίνει καλύτερη αξιοποίηση της δυναμικότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου