Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ποιά ήταν η κα Mercedes ?

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν το όνομα του κατασκευαστή ή ονομάζονται με την συντομογραφίας της εταιρίας (βλ. F.I.A.T .) To όνομα της Mercedes όμως έχει την δική του γοητευτική ιστορία.



Η Mercedes Jellinek ήταν η κόρη του πλούσιου λάτρη των αυτοκινήτων Emil Jellinek, από την Αυστρία. Ο Εmil ήταν ένας από τους πιο καλούς πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler και εξαιρετικός οδηγός αγώνων. Έτσι, ακόμα και όταν άρχισε να αποκαλεί τα αυτοκίνητα που αγόραζε με το όνομα της κόρης του, η Daimler δεν ενθουσιάστηκε αλλά δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ο Jellinek βρέθηκε αργότερα στο διοικητικό συμβούλιο της Daimler Motoren Gesselschaft και έδωσε το όνομα της κόρης του σε ένα μικρό σπορ όχημα που κυκλοφόρησε το 1901. Η πρώτη Μερσέντες πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις και έτσι το όνομα καθιερώθηκε. Ο πατέρας της είχε τόση λατρεία με την κόρη του, που το 1902 στην έκθεση αυτοκινήτων του Παρισιού κρέμασε μια γιγαντοαφίσα της, στο περίπτερο της καημένης της Daimler....

Χρόνια αργότερα, η Daimler συγχωνεύτηκε με την Benz. Η καινούργια εταιρία που προέκυψε δεν ονομάστηκε Daimler-Benz αλλά Mercedes-Benz, για να μην χαθεί το θρυλικό όνομα που έφερε γούρι στην εταιρία. Η κυρία Mercedes είχε πεθάνει λίγα χρόνια πριν, στα 39 της, μετά από μια σκανδαλώδη ζωή με 2 γάμους και 2 παιδιά.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου