Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πορτ μπαγκάζ που ανοίγει χωρίς χέρια θα έχει το Ford Escape 2013

Πόσες φορές δεν έχετε στην άβολη θέση να έχετε τα χέρια γεμάτα σακούλες και να πρέπει να ανοίξετε το πορτ μπαγκάζ; H Ford εισάγει νέα τεχνολογία video game στα οχήματα της, με την οποία το πορτ μπαγκάζ θα μπορεί να ανοίγει με μια απλή χειρονομία. Συγκεκριμένα, με μια ελαφριά κλωτσιά στο κάτω μέρος του, η πόρτα θα ανοίγει αυτόματα, φτάνει βέβαια ο οδηγός να έχει στην τσέπη του τα κλεισιά του αυτοκινήτου.

Ο μηχανισμός έχει προβλεφθεί να έχει μια μικρή χρονοκαθυστέρηση, για να αποφευχθούν οι μικροτραυματισμοί. Είναι η πρώτη φορά που μια τεχνολογία σαν και αυτή θα είναι προσιτή στο ευρύ κοινό, μέσω του Ford Escape. Παρόμοιοι μηχανισμοί έχουν εγκατασταθεί και σε άλλα αμάξια, όπως το Prius (οι πόρτες ανοίγουν όταν το κλειδί βρεθεί σε ένα συγκεκριμένη απόσταση εμβέλειας), οι οποίοι όμως εξακολουθούν να μην είναι εύχρηστοι. Για να δείτε πως λειτουργεί ο μηχανισμός δείτε το παρακάτω βίντεο.




To Ford Focus 2013 θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Λος Άντζελες, που ξεκινάει 18 Νοεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου