Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Eξοικονομήστε βενζίνη καθαρίζοντας το φίλτρο αέρα

Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Αυτοκίνηση, σας δίνουμε συμβουλές για εξοικονόμηση βενζίνης. Μια από αυτές είναι η συχνή αλλάγη του φίλτρου αέρα, η οποία είναι καθοριστική για την σωστή λειτουργία του κινητήρα. Δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε μήνα το συνεργείο σας για να το καθαρίζετε το φίλτρο. Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!


Εντοπίστε στο χώρο του κινητήρα το φίλτρο και αφαιρέστε με προσοχή το καπάκι. Σε κάποια αυτοκίνητα ανοίγει και κλείνει μόνο με κλιπ ενώ σε άλλα εκτός από κλιπ υπάρχουν και βίδες. Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι με το κατάλληλο εργαλείο. Βγάλτε το φίλτρο με προσοχή. Το υλικό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα είδος χαρτιού, γι αυτό προσέξτε να μην το σκίσετε.

Καθαρίζετε το φίλτρο μόνο με αέρα υπό πίεση και ποτέ με νερό. Όλα τα πρατήρια βενζίνης διαθέτουν αέρα υπό πίεση που θα σας βοηθήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Κατόπιν του καθαρισμού επανατοποθετήστε το φίλτρο και φροντίστε να το βάλετε από τη σωστή πλευρά. Κλείστε το καπάκι και σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πιαστεί κάποιο καλώδιο. Ασφαλίστε το καπάκι με τα κλιπ (και βιδώστε τη βίδα σε όσα διαθέτουν). Είστε έτοιμοι! Τώρα πια μπορεί το αυτοκίνητο να «αναπνέει» πιο άνετα, βελτιώνοντας παράλληλα και την απόδοση του κινητήρα.


Πηγή: www.newsbeast.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου