Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Θέλεις να μου πουλήσεις Πόρσε; Αγόρασε πρώτα το λάδι μου!

Έτσι απαντάει η Αργεντινή στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγώντας τις... στην τρέλα και δίνοντας μαθήματα οικονομίας σε άλλες χώρες. Δεν έφτανε ο φόρος εισαγωγής αυτοκινήτων που έχει ήδη φτάσει το 35% και έχει δυσκολέψει πολύ τις κινήσεις της αγοράς...Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε στους εισαγωγείς αυτοκινήτων ότι, εφόσον οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να εισάγουν οχήματα στην χώρα τους, θα πρέπει να εξάγουν αργεντίνικα προιόντα αντίστοιχου ποσού!


Έτσι ο εισαγωγές της Porsche αναγκάστηκε να εξάγει ελαιόλαδο και κρασί Malbec, η Mitsubishi μπλέχτηκε στην αγορά φυστικιών και η Subaru εξάγει κοτοτροφή στην Χιλή!H ΒΜW προσπάθησε να κρατήσει χαρακτήρα, εξάγοντας εξαρτήματα αυτοκινήτου αλλά επειδή δεν μπορούσε να καλύψει το ποσό που έπρεπε αναγκάστηκε να πουλάει και λίγους τόνους δημητριακών!

Αν αναρωτιέστε γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την αγορά της Αργεντινής, πρέπει να ξέρετε ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής, με μια οικονομία που αυξάνεται με ρυθμούς 5%, κάθε χρόνο, από το 2007. Την στιγμή λοιπόν που οι άλλες οικονομίες καταρρέουν η Αργεντινή έχει την δύναμη να επιβάλλει μέτρα στους εισαγωγείς, όσο άβολα και αν είναι. Μένει να δούμε την Honda να εξάγει ρύζι στην Ιαπωνία~

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου