Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Opel Επεκτείνει την Πύλη Smartphone για τις Ομάδες Διάσωσης

Η Opel ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ανέβασε στο Internet ψηφιακά δεδομένα διάσωσης, ήδη από το 2010, θέλοντας να προσφέρει στις ομάδες διάσωσης ταχεία πρόσβαση σε πληροφορίες στον τόπο ενός ατυχήματος. Τα πλεονεκτήματα αυτής της υπηρεσίας που συχνά σώζει ζωές είναι ότι τα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι προσπελάσιμα από οποιοδήποτε συμβατικό Smartphone απευθείας στο σημείο του ατυχήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα διάσωσης μπορούν να λαμβάνουν άμεσα ακριβείς πληροφορίες για τη θέση σημαντικών εξαρτημάτων και για τη δομή του αμαξώματος.

Η Opel επεκτείνει τώρα τη δωρεάν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα νέα μοντέλα όπως το ηλεκτρικό Ampera. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει δυνατότητα online πρόσβασης σε 66 μοντέλα από το 1991 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι γλώσσες στις οποίες προσφέρεται η εν λόγω υπηρεσία έχουν υπερδιπλασιαστεί, από δέκα σε 24.

Το internet site www.opel-rescuecard.com μετρά ήδη πάνω από 150.000 επισκέψεις από τα τέλη Οκτωβρίου του 2010. Αυτό δηλώνει το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει και πάνω απ’ όλα τη χρησιμότητα της υπηρεσίας. Η πρόσβαση σε ψηφιακά δεδομένα μέσω κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας όταν οι ομάδες διάσωσης πρέπει να απελευθερώσουν θύματα από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου. Και μερικά δευτερόλεπτα συχνά κάνουν τη διαφορά.

Η κινητή πύλη δεδομένων διάσωσης χρησιμοποιείται από πυροσβέστες σε όλη την Ευρώπη, ενώ υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και από τις ΗΠΑ. Χάρη στη βελτιστοποιημένη διάταξη της σελίδας, η πύλη προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε στάνταρ μοντέλο smartphone. Με τη λειτουργία ζουμ, ακόμα και μεμονωμένα εξαρτήματα ή τμήματα του αμαξώματος είναι ευδιάκριτα σε μικρή οθόνη. Πέραν της λύσης Smartphone, μπορεί κάποιος να κατεβάσει τα ψηφιακά δεδομένα διάσωσης σε PDF αρχείο από τον ιστότοπο http://www.vda.de/en/arbeitsgebiete/rettungsleitfaeden_feuerwehr/ και να τα εκτυπώσει. Τα τυποποιημένα αρχεία δεδομένων, που δημιούργησαν από κοινού οι υπηρεσίες διάσωσης και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, διατίθενται online από το 2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου