Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η SEAT ανανεώνει την υποστήριξη της στον διαγωνισμό “Formula Student”

Μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η πίστα της Catalunya στο Montmeló θα είναι ο χώρος αναμέτρησης για τους συμμετέχοντες σε έναν ακόμη διαγωνισμό του θεσμού “Formula Student”. Αυτός ο πανεπιστημιακός διαγωνισμός επιστρέφει στην Ισπανία για δεύτερη φορά, με την SEAT πάλι σαν επίσημο χορηγό του. Για τον σκοπό αυτό η SEAT προσφέρει 20 κριτές στον διαγωνισμό (που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος STA, Sociedad de Técnicos de Automoción / Automotive Technicians’ Association) καθώς και ένα φορτηγό υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό, εκθεσιακά αυτοκίνητα και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Η SEAT έχεις επίσης συνεργαστεί με το Ανώτερο Τεχνικό Κολέγιο Βιομηχανικής και Αεροναυπηγικής Μηχανικής της Terrassa (ΕΤSEIAT) στην κατασκευή ενός οχήματος που συμμετέχει στον διαγωνισμό καθώς και στην χορηγία ενός ακόμη που έχει κατασκευαστεί από το Ανώτερο Τεχνικό Κολέγιο Μηχανικών Βιομηχανικής της Βαρκελώνης (ETSEIB).

Ο διαγωνισμός “Formula Student” είναι ένας διαγωνισμός μηχανικής που συγκεντρώνει φοιτητές προκειμένου να ανταγωνιστούν στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στην κατασκευή και την οδήγηση ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Φέτος η πίστα στο Montmelóó θα υποδεχτεί 450 φοιτητές οργανωμένους σε 22 ομάδες προερχόμενους από 7 χώρες – Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ελβετία και Τσεχία.

Ο διαγωνισμός “Formula Student” δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1981 και φέτος γιορτάζει την 30η του επέτειο, ενώ παρέχει το τέλειο σκηνικό για τους νέους μηχανικούς ώστε να επιδείξουν τη δημιουργικότητα τους και τις δεξιότητες μηχανικής που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της δημιουργίας οχημάτων, από την κατασκευή της καμπίνας μέχρι το κάθισμα του οδηγού. Επίσης παρέχει στους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με πρακτική εμπειρία, βάζοντας την καινοτομία και τις δεξιότητες τους σε δοκιμή.

Για τις δύο πρώτες ημέρες οι ανταγωνιζόμενες ομάδες θα είναι σε θέση να τελειοποιήσουν τα οχήματα τους μέσω θεωρητικής δοκιμής και τεχνικού ελέγχου. Το Σάββατο θα είναι αφιερωμένο σε δυναμικές δοκιμές, όπως η επιτάχυνση, τα σλάλομ και το autocross. Την Κυριακή, τελευταία μέρα του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί η τελική δοκιμή αντοχής στην πίστα στο Montmeló.

Η ομάδα που θα παρέχει το πιο ουσιαστικό έργο από τεχνική, σχεδιαστική και εμπορική άποψη θα ανακηρύσσεται νικητής. Στα καλύτερα έργα θα απονεμηθεί τρόπαιο και χρηματικό έπαθλο από την SEAT. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει επίσης βραβείο για την καλύτερη «ομαδική προσπάθεια».

Κοινές αξίες
Η SEAT είναι χορηγός του διαγωνισμού “Formula Student” αφού οι αξίες της μάρκας ασπάζονται το πνεύμα του ανταγωνισμού. Αυτή η χορηγία αποτελεί μέρος της δέσμευσης της μάρκας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ταυτόχρονα την ενθάρρυνση της καινοτομίας σε φοιτητές και μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου