Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του νέου εργοστασίου κινητήρων ‘Flex Plant’ της Opel

Η πρώτη φάση ανέγερσης του νέου εργοστασίου κινητήρων ‘Flex Plant’ της Opel, μιας επένδυσης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκε επίσημα μετά και την τοποθέτηση της οροφής.

Το νέο εργοστάσιο του Szentgotthárd θα μπορεί να ανταποκρίνεται ευέλικτα στις διακυμάνσεις της ζήτησης και να κατασκευάζει μέχρι μισό εκατομμύριο νέους κινητήρες το χρόνο. Θα δημιουργηθούν περίπου 800 θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες για άτομα με υψηλή κατάρτιση.

Η τελετή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εξωτερικού του νέου εργοστασίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπροέδρου Κυβερνητικών Σχέσεων της Opel, Volker Hoff και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας, Kristóf Szatmáry,

Σε ομιλία του, ο Hoff περιέγραψε το νέο εργοστάσιο ως την πιο παραγωγική μονάδα κατασκευής κινητήρων της Opel και μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως». Είπε σχετικά: «Η μονάδα του Szentgotthárd, σαν ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια κινητήρων σε όλο τον κόσμο, θα παίζει βασικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής μας».

Το νέο ‘Flex Plant’ θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2012. Θα μπορεί να ανταποκρίνεται ταχύτατα σε αλλαγές στη ζήτηση των κινητήρων. Τα προγράμματα παραγωγής θα μπορούν να τροποποιούνται πιο γρήγορα σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς στα εργοστάσια της Opel. Το ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μπορεί να χειρίζεται άμεσα τα διαφορετικά εργαλεία.

Τρεις νέες οικογένειες κινητήρων θα παράγονται στο εργοστάσιο του Szentgotthard: μικροί και μεσαίοι βενζινοκινητήρες και μεσαίοι πετρελαιοκινητήρες με προηγμένες τεχνολογίες όπως άμεσος ψεκασμός και υπερσυμπίεση.

Γιγαντιαία κατασκευαστική προσπάθεια

Το πρόγραμμα ανέγερσης ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Περίπου 3.000 φορτία φορτηγών με χώμα μεταφέρθηκαν από την περιοχή για να ολοκληρωθεί η θεμελίωση. Το θεμέλιο λίθο έθεσε τον Απρίλιο ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orbán, και ο Πρόεδρος της GM Europe, Nick Reilly. Στη συνέχεια πάνω από 5.000 τόνοι μετάλλου και πάνω από 9.000 m³ μπετόν χρησιμοποιήθηκαν για τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ένα μεγάλο τμήμα του αρχικού κτιρίου του εργοστασίου (31.000 m2) ανακαινίζεται για την παραγωγή εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο γειτονικό ‘Flex Plant’.

Η σχέση της Opel με την Ουγγαρία

Η έναρξη των οικοδομικών εργασιών στο ‘Flex Plant’ συνέπεσε με την επέτειο των 20 χρόνων από την έναρξη των επενδύσεων της Opel στην Ουγγαρία. Από τότε, η Opel έχει επενδύσει πάνω από μισό δις ευρώ.

Το Szentgotthárd είναι ο βασικός προμηθευτής κινητήρων και κυλινδροκεφαλών για τα εργοστάσια συναρμολόγησης της εταιρίας. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, πάνω από 6,5 εκατομμύρια κινητήρες και πέντε εκατομμύρια κυλινδροκεφαλές κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Szentgotthárd. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς παρουσίας της στην Ουγγαρία, η Opel αυξάνει σταθερά το μερίδιο αγοράς της. Οι αριθμοί του πρώτου εξαμήνου του 2011 δείχνουν ότι η Opel είναι Νο1 στην Ουγγαρία στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς σχεδόν 12%.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου