Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πιο... στριφογυριστός αυτοκινητόδρομος του κόσμου




Αν παραπονιέστε ότι οι δρόμοι στην Ελλάδα έχουν πολλές απότομες στροφές, δεν έχει μάθει ακόμα για τον περίφημο Τrollstigen της Νορβηγίας, ένα υπόδειγμα μηχανικής και οδοποιίας.


Ο δρόμος κατεβαίνει από απότομες βουνοπλαγιές, με κλίση 9%, σχηματίζοντας 11 μεγάλες φουρκέτες. Είναι τόσο στενός που απαγορεύεται να περάσουν φορτηγά που έχουν μήκος πάνω από 12, 4 μέτρα. Φτιάχτηκε το 1936, για να συνδέσει τις πόλεις Åndalsnes και http://www.blogger.com/img/blank.gifRauma, που μέχρι τότε επικοινωνούσαν με ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος. Οι αρχές απαγορεύουν την διέλευση τον χειμώνα και ανοίγουν τον δρόμο μόνο για πέντε μήνες, συνήθως κάθε Μάιο, μόλις λιώσουν τα χιόνια.

Η οδήγηση σε αυτόν τον ανεμοδαρμένο δρόμο των 6 χλμ αποτελεί εμπειρία ζωής, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Νορβηγίας. Στην μέση της διαδρομής θα συναντήσετε έναν τεράστιο επιβλητικό καταρράκτη. Η περιοχή βρίσκεται 6 ώρες μακριά από το Όσλο (οδικώς). Αφού καταφέρετε και κατεβείτε την απότομη βουνοπλαγιά ένα υπέροχο καμπινγκ σας αποζημιώνει στην κοιλάδα στην οποία καταλήγει ο δρόμος. Απαραίτητη προυπόθεση; Να είστε επιδέξιος οδηγός.

Δείτε εδώ τι ακριβώς εννοούμε!

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου