Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Eσείς φοράτε σωστά την ζώνη σας;


Έχετε την συνείδηση σας ήσυχη επειδή φοράτε πάντα ζώνη όταν οδηγείτε; Λάθος! Χιλιάδες τραυματισμοί καταγράφονται κάθε χρόνο παγκοσμίως από λανθασμένη χρήση ζώνης! Γι΄αυτό μην επαναπαύεστε! Μάθετε πως να την φοράτε σωστά!


Καθίστε σε όρθια στάση στο κάθισμα για να φορέσετε σωστά την ζώνη, έτσι ώστε να μην είναι χαλαρή και να εφαρμόζει καλά.

Φροντίστε ώστε η πόρπη να έχει ασφαλίσει στην θήκη της, τραβώντας ελαφριά την ζώνη για να βεβαιωθείτε.

Ρυθμίστε τον ιμάντα του ώμου, έτσι ώστε να αγκαλιάζει όλο τον κορμό διαγωνίως. Πρέπει να εφαρμόζει ανάμεσα στο στήθος αλλά να μην είναι κοντά στο λαιμό ή στο πρόσωπο.

Ρυθμίστε τον κάτω ιμάντα έτσι ώστε να εφαρμόζει κάτω από την κοιλιά και όχι στο στομάχι। Σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα τα οστά του ισχύου θα σας συγκρατήσουν από την ροπή προς τα εμπρός ενώ τα μαλακά όργανα στο σημείο της κοιλιάς θα τραυματιστούν।

Μην τοποθετείτε τον ιμάντα του ώμου πίσω σας ή κάτω από την μασχάλη. Ο ιμάντας του υπογαστρίου μπορεί να σας εμποδίσει από το να εκτιναχτείτε, αλλά δεν θα αποτρέψει το κεφάλι σας ή πάνω μέρος του σώματος από το χτύπημα στο ταμπλό ή στο τιμόνι.

Οι έγκυες οδηγοί επιβάλλεται να φορούν ζώνη ασφαλείας, αρκεί να την τοποθετούν σωστά δηλαδή τον κάτω ιμάντα κάτω από την κοιλιά και τον ιμάντα ώμου μεταξύ του στήθους και της κοιλιάς.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας& Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου