Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα αυξήσετε την διάρκεια ζωής των ελαστικών


Το φθινόπωρο είναι ο καιρός για να αλλάξουμε ελαστικά-κοστίζει αλλά χρειάζεται. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ελαστικά σας σε καλή κατάσταση.

Φροντίστε ώστε τα ελαστικά σας να μην είναι υπερβολικά φουσκωμένα ούτε ξεφούσκωτα.Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και ελέγχετε τακτικά την πίεση τους.

Mην οδηγείται επιθετικά. Τα σπινιαρίσματα φθείρουν την γόμα του ελαστικού.Πολλά ελαστικά έχουν ράβδους ένδειξης φθοράς πέλματος διαμορφωμένες μέσα στο πέλμα. Όταν το πέλμα έχει φθαρεί σε σημείο που να φανεί μία συνεχόμενη γραμμή καουτσούκ κατά πλάτος του πέλματος, είναι στιγμή να αντικαταστήσετε το ελαστικό.


Το σύστημα διεύθυνσης και η ανάρτηση θα πρέπει να ελέγχονται αμέσως μόλις παρατηρηθούν κραδασμοί στο αυτοκίνητο. Εάν δε δοθεί προσοχή, οι κραδασμοί μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική φθορά των ελαστικών και της ανάρτησης.

Τα σωστά ζυγοσταθμισμένα ελαστικά είναι μεγάλης σημασίας για άνεση στην οδήγηση και για μεγάλη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Τα αζυγοστάθμιστα ελαστικά μπορούν να προκαλέσουν κραδασμούς, με αποτέλεσμα ενόχληση για τον οδηγό, πρόωρη φθορά των ελαστικών και άσκοπη φθορά της ανάρτησης του οχήματός σας. Τα ελαστικά χρειάζονται ζυγοστάθμιση κάθε φορά που τοποθετούνται στους τροχούς για πρώτη φορά ή εάν γίνει επανατοποθέτησή τους μετά την επισκευή. Τα ελαστικά χρειάζονται εκ νέου ζυγοστάθμιση με τις πρώτες ενδείξεις κραδασμών ή "κοσκινίσματος". Οι κραδασμοί μπορεί επίσης να οφείλονται σε εσφαλμένη ευθυγράμμιση ή σε μηχανικά προβλήματα


Προσοχή! Όταν δείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν φθαρεί πρέπει να αλλαχθούν αμέσως. Ο κίνδυνος να κυκλοφορείτε με φθαρμένα ελαστικά ξεπερνάει κάθε κόστος.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: www.goodyear.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου