Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Έρχεται τον Νοέμβριο το Toyota Yaris 3ης γενιάς

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Toyota τα τελευταία χρόνια ανανεώθηκε και αναμένεται να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Νοέμβριο μετά και την επίσημη πρεμιέρα της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Το προφίλ ενός προσιτού, σε όλα τα επίπεδα, αυτοκινήτου αποτελεί το εφαλτήριο και για την τρίτη γενιά του Yaris, καθώς η αύξηση της τάξης των δέκα εκατοστών στο συνολικό της μήκος δεν δείχνει ικανή να απειλήσει τις αστικές προδιαγραφές της.

Από την άλλη, τα πέντε επιπλέον εκατοστά του μεταξονίου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, ενισχύοντας σημαντικά την ευρυχωρία του πενταθέσιου εσωτερικού και αυξάνοντας, κατά 12 λίτρα, τον όγκο του χώρου αποσκευών.


Σε επίπεδο εξοπλισμού, το νέο Yaris θα προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα (Entry, Active, Style, Lounge), διαθέτοντας από το δεύτερη κιόλας έκδοση air condition, επτά αερόσακους, ABS, VSC και μία προηγμένη μονάδα ενημέρωσης.

Στις βασικές αρχές του Optimal Drive παραμένουν πιστά τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Yaris θα υπάρχουν δύο επιλογές. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. με απόδοση 69 ίππους και 93 Nm ροπής και το τετρακύλινδρο μοτέρ των 1,33 λίτρων με ισχύ 99 ίππους και ροπή 125 Nm.

Από το νέο Yaris, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Συγκεκριμένα, το μικρό Toyota εξοπλίζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1,4 λίτρων, το οποίο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και φίλτρο μικρο-σωματιδίων, αποδίδοντας 90 ίππους και 205 Nm ροπής. Την ίδια στιγμή η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 3,9 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές CO2 τα 103 γρ./χλμ.

(πηγή: auto.in.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου