Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Celica vs F1




To αδύνατο έγινε δυνατό! Μία πορτοκαλί Toyota Celica είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο φετινό Φεστιβάλ του Goodwood, αφήνοντας πίσω υπερκατασκευές, όπως ακόμη και πρώην οχήματα της F1. Φυσικά δεν πρόκειται για μια απλή Celica, αλλά για μια τροποποιημένη κατασκευή 800 ίππων!
Με τον Βρετανό πρωταθλητή Jonny Milner στο τιμόνι, η χρώματος πορτοκαλί Toyota Celica σημείωσε το νέο ρεκόρ πίστας στο ετήσιο φεστιβάλ του Goodwood αφήνοντας πίσω «υπερκατασκευές» αγωνιστικού τύπου, ακόμη και οχήματα της F1!

Η συγκεκριμένη Celica σημείωσε χρόνο της τάξης των μόλις 48.07 δευτερολέπτων και διεκδίκησε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (FTD-fastest time of the day), μεταξύ 200 συνολικά οχημάτων που έλαβαν μέρος στο 3ήμερο φεστιβάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθησε και πέρσι χωρίς επιτυχία, με 100 άλογα λιγότερα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αναφέρουν 1.050 κιλά βάρος, κινητήρα από Corolla WRC στα 2,0 λίτρα, και απόδοση 700 ίππους στις 5.700 σ.α.λ., αλλά συνολικά 800 ίππους με τη χρήση νίτρο! Το μοτέρ φέρει τουρμπίνα Garrett GT35/42, ενώ στη μείωση του βάρους συμβάλλουν ακόμη και στοιχεία όπως το περιορισμένο σε χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου των 15 λίτρων.


(πηγή: www.autotriti.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου