Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Ήρθε το αυτοκίνητο που κάνει αλκοτέστ!

Σύστημα αλκοτέστ που θα ελέγχει την αναπνοή του οδηγού θα διαθέτουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, απαλλάσσοντας τους τροχονόμους από τους σχετικούς ελέγχους!

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το εν λόγω σύστημα, με την ονομασία DADSS-Driver Alcohol Detection System for Safety, το οποίο αντιλαμβάνεται αν ο οδηγός έχει πιεί παραπάνω από το κανονικό και αυτομάτως μπλοκάρει τον κινητήρα για να μην ξεκινήσει.

To σύστημα αποτελεί προϊόν της εταιρίας QinetiQ της Μασαχουσέτης και ήδη δοκιμάζεται από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Μάλιστα, ο Αμερικανός Υπουργός Ρέι Λαχούντ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας όπου έγινε η πρώτη δημόσια επίδειξη του συστήματος και δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα αποτελεί προαιρετικό εξοπλισμό στα μελλοντικά αυτοκίνητα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

 Το σύστημα πάντως βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν αναμένεται να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους, πριν περάσουν 8 τουλάχιστον χρόνια.


Το σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα, ύψους 10 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζεται από τη Συμμαχία της Αυτοκινητοβιομηχανίας για την Οδική Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχουν πολλοί από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές οχημάτων του κόσμου.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου