Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το Καινοτόμο Πολυμορφικό Όχημα Νο 1 στην Κατηγορία του στην Ευρώπη


Το 100.000ό νέο Opel Meriva πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Opel στη Zaragoza (Ισπανία) στις 31 Ιανουαρίου. Από τον Απρίλιο του 2010 που ξεκίνησε η παραγωγή της δεύτερης γενιάς του επιτυχημένου μικρού πολυμορφικού της Opel, οι πωλήσεις του νέου Opel Meriva ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αρχικά, η Opel σχεδίαζε την παραγωγή 50.000 μονάδων το χρόνο.

Στην Ελλάδα με την άφιξή του στη χώρα τον Ιούνιο του 2010, το Meriva ξεκίνησε να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του, όπως άλλωστε συνέβη σε όλη την Ευρώπη. Από τον Ιούνιο που λανσαρίστηκε στην χώρα, το μερίδιο του Meriva κυμαίνεται στο 11%, κατά μέσο.
Η Opel δημιούργησε ένα νέο τμήμα της αγοράς με το ευέλικτο και προσιτό πολυμορφικό όταν λανσάρισε την πρώτη γενιά Meriva το 2003. Η δεύτερη γενιά Meriva έχει αυξημένες διαστάσεις και κατατάσσεται μεταξύ μικρών πολυμορφικών και μικρομεσαίων μοντέλων.
Το Opel Meriva, πρωταθλητής ευελιξίας, λανσάρισε το καινοτόμο σύστημα των αντικριστά ανοιγόμενων πίσω θυρών FlexDoor για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα – πρωτιά στη βιομηχανία για κατασκευαστή μαζικής παραγωγής.

Η φιλοσοφία πίσω καθισμάτων FlexSpace του Meriva έγινε πιο διαισθητική και εύκολη στη χρήση. Περισσότερες λύσεις αποθήκευσης προσφέρει το FlexRail, το επαναστατικό αρθρωτό σύστημα που τοποθετείται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Τέλος, το μοναδικό FlexFix είναι ένα σύστημα σχάρας ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα, κατάλληλο για τη μεταφορά δύο ποδηλάτων.
Το Opel Meriva διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και με μία ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel από 75 μέχρι 140 HP. Όπως σε όλα τα μοντέλα της, η Opel προσφέρει ολοκληρωμένο εξοπλισμό ασφαλείας με συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως ESP, αερόσακους εμπρόσθιους (ο αερόσακος συνοδηγού απενεργοποιείται), πλευρικούς και οροφής, υπενθύμιση πρόσδεσης εμπρός ζωνών ασφαλείας, Σύστημα Αποσπώμενων Πεντάλ PRS, βάσεις ISOFIX για παιδικά καθίσματα ή ζώνες με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου που αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε όλη την προϊοντική γκάμα.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της Opel να δημιουργεί προσιτές τεχνολογικές καινοτομίες, το Meriva διατίθεται με συστήματα όπως Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός (AFL), πανοραμική ηλιοροφή, Hill-Start Assistant και εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR που είναι μοναδικά στην κατηγορία.

Από τότε που λανσαρίστηκε, το Opel Meriva έχει κατακτήσει πολυάριθμες διακρίσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν την προηγμένη ποιότητα, σχεδίαση και καινοτομία του. Ανακηρύχθηκε ‘Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Χρονιάς των Αναγνωστών 2011’ από τους αναγνώστες των Prensa Ibérica, La Vanguardia και Autofácil, παίρνοντας πάνω από το 30% των ψήφων. Επίσης το έγκυρο περιοδικό AutoBild του απένειμε το Διεθνές Βραβείο Σχεδίασης, ενώ πιο πρόσφατα τιμήθηκε με το Χρυσό Τιμόνι στην κατηγορία Μικρομεσαίων Μοντέλων. Επιπλέον, το Opel Meriva ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ για τον τίτλο ‘Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011’ και ‘ABC Car of the Year 2011’, κάτι που καταδεικνύει την υψηλή εκτίμηση του Ειδικού Τύπου για τις καινοτομίες του αυτοκινήτου.
Opel

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου