Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Στον Καναδά η αστυνομία τρέχει κόντρες!

Saanich police 1995
Αυτό το πρόγραμα ξεκίνησε το 1995 από τον Doug Oakley. H αγωνιστική ομάδα της αστυνομίας ξεκίνησε με ένα μπροστομήχανο όχημα dragster του '70 αφού αναπαλαιώθηκε και βάφτηκε με τα χρώματα των περιπολικών της περιοχής. Με αυτό κατάφεραν να διανύσουν τα 402 μέτρα σε λίγο παραπάνω από 9 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα εξόδου 250 χλμ/ω περίπου.




Το 2003 μια Pontia Lemans του 1979 προστέθηκε στην ομάδα. Το "δρομίσιο" αυτό όχημα βελτιώθηκε σε περίπου τρια χρόνια και αφού έλαβε και αυτό τα ανάλογα χρώματα της αστυνομίας και του τοποθετήσαν τους φάρους ενός κανονικού περιπολικού έτρεξε το τέταρτο του μιλίου σε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου κοντά στα 200χλμ/ω!

1979 Pontiac Lemans
Το 2010 με ένα Fiat Topoleno του 1948(!) οι αστυνομικοί αγωνιζόμενοι ξεκίνησαν να τρέχουν και πάλι τα 402 μέτρα. Το αυτοκίνητο κινείται με ένα μοτέρ από Chevrolet χρησιμοποιώντας αλκόολη, κάτι που του δίνει δύναμη περίπου 1000+ άλογα! Με το εν λόγω όχημα ο χρόνος που πέτυχε η ομάδα ήταν τα 8 δευτερόλεπτα και 300 πλέον χιλιόμετρα ταχύτητα εξόδου!

1948 Fiat Topoleno
Το project μας εξηγούν είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και συχνά μεταφέρουν τα οχήματα σε σχολεία, κατασκηνώσεις, παρελάσεις και ιδρύματα ώστε να μεταφέρουν αγνά μηνύματα για να αποφευγθούν οι παράνομοι αγώνες στους δρόμους, η οδήγηση υπό την επίρροια αλκόολ, η αποφυγή χρήσης ναρκωτικών και πολλά άλλα.

Εύγε λοιπόν και μακάρι να δούμε και εμείς κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, έστω και στην επόμενη πενταετία (;). Πριν κατηγορήσουμε τα σώματα ασφαλείας, πολλές φορές ομάδες αστυνομικών παίρνουν μέρος σε αγώνες αναβάσεων χωρίς όμως να έχουν την υποστήριξη από το σώμα τους.




Πηγή: Saanich Police
Saanich police drag racing: Video
Μετάφραση κειμένου: Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου