Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

H ποιότητα Mazda και η κορυφαία Ικανοποίηση των Πελατών της επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά

Η Mazda ξεκίνησε με υψηλές επιδόσεις το 2012 και κέρδισε βραβεία από 4 Ανεξάρτητους Αυτοκινητιστικούς Οργανισμούς που επικεντρώνονται στην ποιότητα και την Ικανοποίηση Πελατών στην Ευρώπη. Στην Γερμανία, η Mazda για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την κορυφαία επίδοση της στην Έρευνα Ποιότητας του Auto Bild, καθώς κατέλαβε την 2η θέση ανάμεσα σε 20 αυτοκινητοβιομηχανίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα –μπροστά από εταιρείες κατασκευής οχημάτων πολυτελείας όπως η BMW, η Mercedes και η Audi. Οι βαθμολογίες κάθε εταιρείας σε αυτή την έρευνα υψηλής αξιοπιστίας υπολογίστηκαν βάσει της ετήσιας αναφοράς TÜV (συγκεντρώθηκαν μετά από εκατομμύρια επιθεωρήσεις από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ελέγχων) του Τεστ Αντοχής 100.000Km και του Τεστ Επισκευαστών, της έρευνας σε Ιδιοκτήτες Αυτοκινήτων, των ετήσιων ανακλήσεων και των επιστολών παραπόνων και υποδείξεων του περιοδικού.

Η τελευταία έρευνα ικανοποίησης πελατών J.D. Power που διεξήχθη στην Ιταλία έδειξε ότι τα μοντέλα της Mazda παρουσίασαν τα λιγότερα προβλήματα με βάση τις αναφορές των πελατών. Η Mazda κατατάχθηκε πρώτη στην ποιότητα και αξιοπιστία και 4η (από 28 εταιρείες) στην τελική κατάταξη σε αυτή τη σημαντική χώρα της Ευρωπαϊκής αγοράς, συγκεντρώνοντας για την ικανοποίηση των πελατών βαθμολογία πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο της αγοράς. Στην Ολλανδία, το τρέχον Mazda3 κέρδισε το Βραβείο Ικανοποίησης του AutoWeek στην κατηγορία Compact για μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2010. Το Mazda3 όχι μόνο κέρδισε δυνατούς αντιπάλους όπως το Toyota Prius, το Toyota Corolla, το Audi A3 και το Volkswagen Golf αλλά κατετάγη 4ο στην γενική βαθμολογία.

Τα μέλη της Κροατικής Ένωσης Αυτοκίνησης βράβευσαν την γκάμα της Mazda με την Χρυσή Πλακέτα Ποιότητας. Τα μέλη εντυπωσιάστηκαν από το CX-5, το νέας γενιάς 4x4 Compact SUV της Mazda και το ανέδειξαν ως το Καλύτερο 4x4 της χρονιάς. Το CX-5 πρόκειται να εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του έτους με καινοτόμες τεχνολογίες SKYACTIV.

Τα παραπάνω βραβεία είναι μόνο τα τελευταία από πολλά άλλα που προηγήθηκαν. Στην πραγματικότητα η Mazda έχει μία μακρά παράδοση στην κατασκευή οχημάτων υψηλής ποιότητας και στην εξαιρετική παροχή υπηρεσιών προς στους πελάτες. Αυτό επιβεβαιώθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του 2011 από πολλές ανεξάρτητες οργανώσεις όπως:

J.D. Powers στην Γερμανία
Mazda3: Υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε 117 μοντέλα
Mazda3: 1ο στην κατηγορία compact
Mazda2: 1ο στην κατηγορία B

J.D. Powers στο Η.Β.

MX-5: 1ο στην κατηγορία Sport Αυτοκινήτων, μπροστά από αυτοκίνητα όπως το Audi TT, το Mercedes-Benz CLK και SLK

Τεστ αντοχής 100.000 Km του Auto Bild

Mazda3: Ολοκλήρωσε το τεστ χωρίς προβλήματα, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία.
Βραβεία: Η Mazda κατέλαβε τρεις από τις τέσσερεις κορυφαίες θέσεις (Mazda3, 5, 6) ανάμεσα σε 80 μοντέλα.


Τελευταία Αναφορά TÜV στην Γερμανία

(πάνω από 7 εκατομμύρια επιθεωρήσεις ανά χρονολογία κατασκευής, 215 μοντέλα συνολικά)

3 έτη: Mazda2 (2ο), Mazda3 (8ο)
5 έτη: Mazda2 (6ο), Mazda3 (10ο)
7 έτη: Mazda2 (6ο), Mazda3 (7ο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου