Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Honda NSX

Λιτός τίτλος, εξαιρετικά περιεκτικός αλλά και αρκετά γενικός - κάτι ίσως που να μην σας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο συγκεκριμένο ποστ. Η αλήθεια είναι πως οι γραμμές που ακολουθούν θα μπορούσαν να περιέχουν εκατοντάδες στοιχεία που σχετίζονται με το NSX και όλες τις γενιές του, καθώς και επίθετα, χαρακτηρισμούς, επιφωνήματα για όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του, που με την πάροδο των ετών το έχουν κάνει τόσο ξεχωριστό αλλά και τόσο ποθητό από μεγάλη μερίδα των απανταχού petrolheads.

Χωρίς να επιθυμούμε να σας κρατήσουμε σε αγωνία, σας πληροφορούμε πως ό,τι διαβάσετε παρακάτω αφορά τη μελλοντική γενιά του NSX, η οποία - σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες - βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην παραγωγή. Αυτές λοιπόν (οι φήμες) θέλουν το νέο NSX να εκτίθεται τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit και την Honda να διαψεύδει ακόμη και τους πιο άπιστους σχετικά με την αντικατάσταση του κεντρομήχανου σαμουράι της (το τελευταίο NSX έκλεισε τον κύκλο παραγωγής του το 2005).


 Η εμφάνιση του νέου NSX θα βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρία νωρίτερα το 2012 (Ιανουάριο) και θα εφοδιάζεται με έναν VTEC V6 κινητήρα, καθώς επίσης και με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το υβριδικό αυτό σύστημα θα στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς σηματοδοτώντας την εφαρμογή του συστήματος SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive). Αυτό που ακόμη παραμένει σχετικά αβέβαιο, είναι το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθούν οι δύο ηλεκτροκινητήρες - καθησυχαστικό παρόλα αυτά είναι το γεγονός ότι η κεντρομήχανη διάταξη του NSX προσφέρει μια χωροταξική άνεση επιλογής (εμπρός ή πίσω άξονας).Ο CEO της Honda έχει ήδη υποσχεθεί μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο απαντώντας παράλληλα σε όσους θεωρούσαν υπερβολή τη χρησιμοποίηση τριών κινητήρων. Η παραγωγή του νέου NSX θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Honda στο Ohio των ΗΠΑ, με την ιαπωνική φίρμα να θεωρεί την επίτευξη 19.000 πωλήσεων και άνω, άκρως εφικτή.


Και ενώ όλα τα παραπάνω ακούγονται ενθαρρυντικά, η Honda ανακοινώνει πως οι πωλήσεις δεν θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το 2015, χρονικό διάστημα που - όπως θα συμφωνήσετε - είναι, μιλώντας με όρους αναμονής και ανυπομονησίας, ιδιαίτερα δυσβάσταχτο.


Πηγή: PH

Περιοδικό Autokinisimag

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου