Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κακές Συνήθειες

Το παρακάτω βίντεο υπέπεσε στην αντίληψή μας εδώ και μερικές μέρες αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποφασίσαμε να μην το μοιραστούμε μαζί σας. Χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, θεωρήσαμε πως ίσως να ξεφεύγει από την πραγματική έννοια της αυτοκινητιστικής κουλτούρας που συστηματικά προσπαθούμε να εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε και αναδεικνύουμε.

Το περιστατικό που θα παρακολουθήσετε παρακάτω συνέβη στην περιοχή Soho της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα κακό παράδειγμα απρεπούς συμπεριφοράς. Ο οδηγός της Ferrari 458 Spider έχει παρκάρει το όχημά του παράνομα και όπως είναι φυσιολογικό, δέχεται κλήση από το πλήρωμα ενός περιπολικού που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό που προκαλεί εντύπωση - και δη αρνητική - είναι η αντίδραση του οδηγού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δεν διστάζει να περάσει κυριολεκτικά πάνω από το πόδι του αστυνομικού που συμπληρώνει την κλήση. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τι ακριβώς συνέβη.



Θέλουμε να πιστεύουμε (αν και κάτι μας λέει πως υπάρχει και η πιθανότητα να διαψευσθούμε) πως δεν είναι το ίδιο το αυτοκίνητο που ωθεί σε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι λυπηρό, η πεποίθηση πως «εγώ φιλαράκι έχω Ferrari» να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως ένα ακριβό και ειδικό όχημα μπορεί να θέσει κάποιον υπεράνω οποιουδήποτε νόμου. Για την ιστορία, σας ενημερώνουμε πως ο οδηγός έχει δεχθεί μήνυση από τον αστυνομικό, ο οποίος του ζητά 10 εκατομμύρια (ναι καλά διαβάσατε) δολάρια ως αποζημίωση για πρόκληση σωματικής βλάβης. Δυστυχώς περιστατικά σαν το παραπάνω δεν συμβαίνουν μόνο στην Αμερική.

Περιοδικό AutokinisiMag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου