Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τρίτο εργοστάσιο της Kia στην Κίνα

Η Kia Motors Corp και η θυγατρική της στην Κίνα, Dongfeng Yueda Kia Motor Co, Ltd, ξεκίνησαν σήμερα την ανέγερση της τρίτης παραγωγικής μονάδας στην πόλη Yancheng στην επαρχία Jiangsu. Το εργοστάσιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως και θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Kia στην Κίνα, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα ετήσια παραγωγική δυνατότητα από τις δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην πόλη Yancheng, 130.000 και 300.000 μονάδες αντίστοιχα, η Kia θα είναι σε θέση να παράγει συνολικά 730.000 οχήματα σε τοπικό επίπεδο στην Κίνα. 

Περίπου 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την τελετή, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Hyundai Motor Group, κο. Mong Koo Chung, του Γραμματέα της επαρχίας Jiangsu, κο Luo Zhijun και του Γραμματέα της Yancheng, κο Zhao Peng. Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το δεύτερο εργοστάσιο της Kia, επιτρέποντας τη χρησιμοποίηση των διαφόρων υφιστάμενων υποδομών και μεγιστοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ των τριών εργοστασίων. Η νέα εγκατάσταση θα στεγάσει κι ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών καθώς επίσης και μία πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων μήκους 1.960 μέτρων. 

Επιπλέον, η ευέλικτη διαμόρφωση του τρίτου εργοστασίου θα δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία την ελευθερία να επεκτείνει την ετήσια παραγωγή της κατά 100.000 μονάδες και να φθάσει τις 400.000 μονάδες. Μετά την ολοκλήρωση της μονάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Kia σκοπεύει να παράγει στην Κίνα ειδικά μοντέλα που αντανακλούν τις τοπικές προτιμήσεις της αγοράς. Η Kia σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων της με την είσοδο των θυγατρικών εταιριών της στην αγορά της Κίνας, ενισχύοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητάς τους και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων.

Πηγή: Kia Motors

Περιοδικό Autokinisimag

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου