Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τι θα συνέβαινε αν;


Φανταστείτε έναν κόσμο αρκετά χρόνια μετά από το σημερινό δικό μας. Έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα έχει προοδεύσει τόσο, που οι αυτοματισμοί θα αποτελούν το βασικότερο συστατικό της καθημερινής μας ζωής και όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει σημειώσει τεράστια βήματα εξέλιξης, ώστε πολλές από τις καθημερινές διαδικασίες και συνήθειες θα εκτελούνται από ρομποτικούς μηχανισμούς.

Φανταστείτε τώρα πως ο μόνος τομέας στον οποίο η τεχνολογική εξέλιξη θα έχει μείνει στάσιμη, θα είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και της αυτοκινητιστικής τεχνολογίας γενικότερα. 

Αυτός ο κόσμος θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:


Το παραπάνω βίντεο αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο η Toyota αποφάσισε να τονίσει τη σημασία της υβριδικής τεχνολογία στα αυτοκίνητα, καθώς και τη δική της συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξή της. Με περισσότερες από 4 εκατομμύρια πωλήσεις, από το 1997 (οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε το Toyota Prius) μέχρι σήμερα, η Toyota αποτελεί τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή υβριδικών οχημάτων και σίγουρα έχει τον τρόπο να το δείχνει. Διότι εδώ που τα λέμε, "No world will be truly advanced if automobile technology goes unchanged".

Πηγή: CS, Toyota

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου