Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει με BMW

Το BMW Group Hellas ως Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), συντελεί στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για διάκριση. Το BMW Group Hellas παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στόλο αυτοκινήτων BMW για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του BMW Group Hellas με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2012, το BMW Group Hellas υποστηρίζει το κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ένα όραμα για τη βιωσιμότητα και την διαρκή εξέλιξη. Κύριο γνώμονα αποτελεί η υποστήριξη του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι διαγωνίζονται ατομικά και συλλογικά, προωθώντας τα ιδεώδη του ολυμπιακού πνεύματος.


Η BMW με συνεχείς αναζητήσεις αποδοτικών λύσεων για μειωμένες εκπομπές ρύπων και με την πρωτοποριακή τεχνολογία EfficientDynamics, η οποία προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα BMW, καθώς και με προηγμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, παρέχει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας στο όχημα. Συγκεκριμένα, ένα από τα μοντέλα BMW που παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα είναι η BMW 116d EfficientDynamics Edition η οποία διαθέτει τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων Twin Power Turbo, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Η μέση κατανάλωση αντιστοιχεί σε 3.8 lt/ /100 km, με μόλις 99 gr/km εκπομπών CO2, στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, μοντέλα BMW 320d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση 4.1lt/100km και μόλις 109 gr/km εκπομπών CO2, καθώς και μοντέλα BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση καυσίμου 4,5lt/100km στο μεικτό κύκλο και 119gr/km εκπομπών CO2, παραχωρήθηκαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχοντας ένα συνδυασμό υψηλών επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και ταυτόχρονα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Επιπλέον, ένα μοντέλο BMW X5 xDrive 35i έχει δεχθεί ειδικές τροποποιήσεις για τη μεταφορά του βωμού της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, τα αυτοκίνητα BMW θα ακολουθήσουν την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την Ελλάδα.

Το συνοπτικό πρόγραμμα μεταφοράς της Φλόγας είναι το εξής:

  • 10/05 Μετά την αφή, η φλόγα θα διασχίσει πόλεις όπως ο Πύργος, θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο με προορισμό τον Πειραιά.
  • 11/05 Θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη, όπου θα διασχίσει όλους τους νομούς και θα περάσει στα Ιωάννινα
  • 12/05 Μετάβαση στον Πειραιά, με κατεύθυνση την Πάτρα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα.
  • 13/05 Αφού περάσει από τις πόλεις Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη, θα μεταβεί στην Καβάλα.
  • 14/05 Περνώντας από την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο) και την Ξάνθη, θα καταλήξει στη Δράμα.
  • 15/05 Η Φλόγα θα περάσει από τις Σέρρες, τη Λάρισα, το Βόλο και τη Λαμία.
  • 16/05 Θα μεταβεί στη Χαλκίδα, από εκεί στον Πειραιά και την Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
  • 17/05 Η φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας και το Ζάππειο και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές.





Πηγή: BMW



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου