Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι γόμες ελαστικών για Μπαχρέιν, Ισπανία και Μονακό

Η Pirelli αποκάλυψε τις υποψήφιες γόμες ελαστικών για τον 4ο, 5ο και 6ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 που θα διεξαχθούν αντίστοιχα στο Μπαχρέιν, την Ισπανία και το Μονακό.
Στο Μπαχρέιν, οι ομάδες θα αγωνιστούν με το μεσαίο P Zero White και το μαλακό P Zero Yellow (ο ίδιος συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε σε Αυστραλία και Κίνα μέχρι τώρα). Για την Ισπανία, επιλέχθηκαν τα P Zero Silver hard και P Zero Yellow soft: αυτός ο συνδυασμός εμφανίζεται για πρώτη φορά φέτος. Τέλος, το μαλακό P Zero Yellow και το πολύ μαλακό P Zero Red είναι υποψήφια για το Μόντε Κάρλο – όπου η πιο μαλακή γόμα της γκάμας Pirelli για το 2012 θα κάνει το φετινό ντεμπούτο της.
Για το Μπαχρέιν καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα χαρακτηριστικά μεσαίας πρόσφυσης της πίστας της Μ. Ανατολής. Το σκληρό ελαστικό είναι το πλέον κατάλληλο για τα υψηλά πλευρικά φορτία του Ισπανικού Circuit de Catalunya, και συνδυάζεται με τη μαλακή γόμα, προσβλέποντας σε μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών. Το σιρκουί του Μόντε Κάρλο είναι το πιο αργό και ελικοειδές του ημερολογίου, γι αυτό και η πολύ μαλακή γόμα, που κάνει ντεμπούτο εδώ, προσφέρεται για μεγιστοποίηση της διαθέσιμης πρόσφυσης σ’ αυτό το μικρό γύρο.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, υπό κανονικές συνθήκες, κάθε ομάδα θα παραλάβει έξι σετ σκληρότερων ελαστικών και πέντε σετ πιο μαλακών για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Η Pirelli θα φέρει επίσης το ενδιάμεσο Cinturato Green για υγρές συνθήκες πίστας (τέσσερα σετ ανά οδηγό) και το βρόχινο Cinturato Blue (τρία σετ ανά οδηγό) σε κάθε αγώνα.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery σχολίασε: «Οι φετινές επιλογές μας είναι σχεδιασμένες για να πιέσουν τα όρια των επιδόσεων, όπως είδαμε και στους τελευταίους αγώνες. Μόνο η πολύ μαλακή γόμα είναι ίδια με πέρσι: οι υπόλοιπες είναι πιο μαλακές και επομένως ταχύτερες, σχεδιασμένες για να ενθαρρύνουν τον σκληρότερο ανταγωνισμό και τη μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου