Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ξέρεις τι σημαίνουν τα ονόματα των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών;

Αν έχεις Mitsubishi, Subaru, Mazda ή Datsun μάθε ποιός βάφτισε το αμάξι σου και γιατί πήρε το όνομα που έχει!



SUBARU
Η λέξη SUBARU σημαίνει στα Ιαπωνικά Ένωση. Το σήμα της απεικονίζει μια ένωση 7 αστεριών, τον γνωστό αστερισμό των Πλειάδων η αλλιώς την Πούλια! Σύμφωνα με την μυθολογία οι Πλειάδες ήταν κόρες του Άτλαντα, που αυτοκτόνησαν όταν έμαθαν την τιμωρία του πατέρα τους να σηκώνει για πάντα την γη.

MITSUBISHI
Mitsubishi σημαίνει 3 διαμάντια και η λέξη αυτή έδωσε το όνομα της σε μία από τις πιο διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Γιατί όμως είναι 3 τα αστέρια; Ο ιδρυτής της εταιρίας ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με 3 ατμόπλοια. Έκτοτε ο αριθμός 3 ακολουθεί όλες τις επιχειρηματικές του κινήσεις, είτε πρόκειται για αμάξια, είτε για στόχους.

ΜΑΖDA

Το MAZDA είναι ένα αμάξι εμπνευσμένο από τα ζώδια! Ο Mazda σύμφωνα με τον Ζωροαστρισμό, είναι ο θεός της σοφίας και αυτός που κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντας τους το χάρισμα της λογικής. Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Jujiro Matsuda, είχε φαίνεται αστρικές ανησυχίες, ή (στην πιο πεζή εκδοχή) επέλεξε αυτό το όνομα γιατί έμοιαζε με το όνομα του…

DATSUN
Το πώς πήρε το όνομα της η Datsun είναι μια περίπλοκη…ιαπωνική ιστορία. Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας ιδρύει μια αυτοκινητοβιομηχανία, με την βοήθεια και την χρηματοδότηση των συγγενών του. Για να τιμήσει τους χρηματοδότες του, ονομάζει το πρώτο αυτοκίνητο DAT.Το κάθε γράμμα ήταν αφιερωμένο σε κάποιο συγγενή του. Το D στον Kenjoro Den, το Α στον Rokuro Aoyama και το Τ στον Meitaro Takeuchi. Μια δεκαετία αργότερα η εταιρία συγχωνεύεται με μια άλλη ιαπωνική, και ονομάζεται DAT-SON (το παιδί του DAT!!). Για να είναι πιο εύηχο το DATSON έγινε χρόνια αργότερα DATSUN!

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου