Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Opel: «Η Επιτυχία μας Οφείλεται στα Αυτοκίνητά μας»

Ο Πρόεδρος της Opel, Nick Reilly, εγκαινίασε τον εκθεσιακό χώρο της εταιρίας από το Rüsselsheim στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου) με αισιόδοξο βλέμμα στο 2011. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο περίπτερο της Opel με τον Dan Akerson, Πρόεδρο & CEO της General Motors, ο Reilly δήλωσε ικανοποιημένος από την ισχυρή πρόοδο της εταιρίας την περσινή χρονιά. Τόνισε το γεγονός ότι η Opel είναι από τις λίγες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της σε μία γενικά αδύναμη Ευρωπαϊκή αγορά το 2010. Η Opel μαζί με τη Βρετανική Vauxhall αύξησαν το μερίδιο αγοράς σε 18 από τις 27 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και η Ισπανία. Αλλά και στην αγορά της Γερμανίας, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2100 παρατηρήθηκε μία σαφής, σταθερά ανοδική τάση.
«Ο λόγος της επιτυχίας μας οφείλεται σαφέστατα στα προϊόντα μας» δήλωσε ο Nick Reilly. «Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην προϊοντική εξέλιξη, στις καινοτομίες και τις τεχνολογίες, ακόμα και σε εποχές που κάτι τέτοιο ήταν οικονομικά δύσκολο. Και αυτό αποδίδει καρπούς τώρα».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Dan Akerson υπογράμμισε τη σημαντική θέση της Opel στους κόλπους της General Motors: «Η εξαιρετική τεχνογνωσία της Opel παίζει ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια προϊοντική γκάμα μας». Και πρόσθεσε ότι οι αρχιτεκτονικές οχημάτων που δημιουργήθηκαν στη Γερμανία αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας της GM.
Akerson: «Η GM υποστηρίζει την Ευρώπη, τη μάρκα Opel, τους εργαζόμενους και ασφαλώς τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες μας». Μαζί με την πρέσβειρα της Opel Katie Melua, οι Dan Akerson και Nick Reilly παρουσίασαν την έκδοση μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού Opel Ampera. Η Βρετανίδα ερμηνεύτρια οδήγησε το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας στη σκηνή της Γενεύης σηματοδοτώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του. Οι πρώτες παραδόσεις του Ampera σε πελάτες θα γίνουν πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Έτσι η Opel εκπληρώνει την υπόσχεσή της να γίνει η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που θα φέρει αυτή την εξαιρετικά καινοτόμο τεχνολογία στην Ευρώπη. Περίπου 3.000 υποψήφιοι αγοραστές του Ampera έχουν ήδη εγγραφεί στο website της Opel.
Οι επισκέπτες του Σαλονιού θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τη μελλοντική γενιά του Opel Zafira: Το Zafira Tourer Concept προάγει την ευελιξία εσωτερικού σε νέα επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης, μέσα την εικόνα ενός υπέρκομψου Σαλονιού πάνω σε Τροχούς. Στη συνέντευξη τύπου, ανακοινώθηκε ότι, στο μέλλον, το Zafira Tourer θα προστεθεί στη γκάμα πολυμορφικών οχημάτων της Opel.
Άλλα εκθέματα της Γενεύης που προδιαγράφουν το μέλλον της Opel ως ηγέτιδας στη βιώσιμη μετακίνηση είναι οι τελευταίες εκδόσεις ecoFLEX. Στο περίπτερο της μάρκας εκτίθενται επίσης τα ανανεωμένα μοντέλα Corsa και Antara.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου