Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Η NISSAN αποκαλύπτει τις εκπληκτικές επιδόσεις του JUKE-R

Με τελική ταχύτητα 257 χλμ/ω και 0-100 χλμ/ω σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, το JUKE-R είναι το πιο γρήγορο Crossover στον κόσμο !

Η Nissan πρόσφατα επιβεβαίωσε τις επιδόσεις του supercar crossover JUKE-R, ενός πρωτότυπου μοντέλου που συνδυάζει τη δύναμη και την οδηγική απόλαυση του θρυλικού GT-R, με την τολμηρή σχεδίαση του JUKE.

Το JUKE-R αναπτύχθηκε από κοινού από τη Nissan, με τη συμβολή του Κέντρου Τεχνολογίας της (NTC-E) και τον κορυφαίο οίκο του μηχανοκίνητου αθλητισμού RML. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διάρκειας 22 εβδομάδων, δημιουργήθηκαν δύο πρωτότυπα μοντέλα, ένα δεξιοτίμονο και ένα αριστεροτίμονο, τα οποία τέθηκαν σε εκτεταμένες δοκιμές για να διαπιστωθούν οι επιδόσεις τους και έτσι να ολοκληρωθεί αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα.

Το JUKE-R διαθέτει τον κινητήρα 3.8-λίτρων V6 twin turbo ισχύος 485bhp του GT-R, γεγονός που του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ω σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει με τελική ταχύτητα τα 257 χλμ/ω.

Οι δοκιμές απέδειξαν ότι το JUKE-R συμπεριφέρεται όπως ένα supercar με τον «μανδύα» ενός crossover, χάρη στη χρήση της ανάρτησης και της μετάδοσης της κίνησης του Nissan GT-R, καθώς και των προδιαγραφών της FIA με την ύπαρξη του roll cage και της διαιρούμενης πίσω αεροτομής. Στην ευθεία, το GT-R εξασφαλίζει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα χάρη στο πιο αεροδυναμικό σχήμα που διαθέτει έναντι του JUKE-R. To GT-R παραμένει επίσης ελαφρύτερο από τo JUKE-R, γεγονός που οφείλεται στο roll cage και την επιπλέον ενίσχυση του σασί του τελευταίου, προκειμένου να «ενσωματωθούν» τα «υλικά» του supercar στο σώμα του JUKE.

Στο εσωτερικό του JUKE-R, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε καθίσματα αγωνιστικών προδιαγραφών, με πρόσβαση σε όργανα ελέγχου που έχουν «υιοθετηθεί» από το GT-R. Η 7 ιντσών οθόνη αφής που είναι στο κέντρο του ταμπλό, επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών για το αυτοκίνητο, κάτι που είναι ήδη γνώριμο στους τυχερούς οδηγούς ενός GT-R.

Για περισσότερες λεπτομέρειες (φωτογραφίες & video) σχετικά με το JUKE-R, μπορείτε να επισκεφθείτε:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.256269567749925.63230.198810193495863&l=9b51ceaec1&type=1

https://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#/NissanJukeOfficial

Το JUKE-R αποτελεί περίτρανη απόδειξη της τεχνολογικής καινοτομίας που διακρίνει τη Nissan, συνεχίζοντας την παράδοση της εταιρείας στη παραγωγή αυτοκινήτων που προπορεύονται της εποχής τους και ανοίγουν νέους δρόμους, όπως το Qashqai και το GT-R.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου