Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη του Nissan JUKE Nismo


Mε επιθετικό ύφος, χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγαλύτερη ισχύ, o βελτιωτικός οίκος Nismo της Nissan, μεταμορφώνει το Nissan JUKE.

• Το αμάξωμα έχει επανασχεδιαστεί με σκοπό τη βελτίωση της αεροδυναμική απόδοσης
• Η επέμβαση στις ρυθμίσεις του κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή μεγαλύτερης ισχύος
• Ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, λόγω της αυξημένης ακαμψίας του αμαξώματος και των φαρδύτερων ελαστικών
• Διακριτικές σπορ πινελιές μεταμορφώνουν και το εσωτερικό του αυτοκινήτου
• Ο χρωματισμός του αυτοκινήτου φέρει εξ’ ολοκλήρου την υπογραφή του οίκου Nismo
Τόκιο, Ιαπωνία (29 Νοεμβρίου 2011) - Η Nissan Motor Co Ltd αποκαλύπτει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ένα τολμηρό νέο μέλλον για τον βελτιωτικό της οίκο Nismo. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ένα από τα αναμφισβήτητα αστέρια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο θα είναι το Nissan JUKE Nismo, καθώς εκφράζει μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι μια κορυφαία σπορ έκδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου μικρομεσαίου crossover.

Με το ξεχωριστό του στυλ, το Nissan Juke είναι γεγονός ότι έχει επαναπροσδιορίσει την άκρως ανταγωνιστική κατηγορία Β, αλλά το πρωτότυπο JUKE Nismo είναι ακόμη πιο πρωτοποριακό. Είναι μικρότερο, πιο φαρδύ και έχει μια πιο στιβαρή «κορμοστασιά». Ακόμα και σε στάση, καταδεικνύει με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων.

Απευθυνόμενο σε ένα κοινό που λατρεύει τα σπορ αυτοκίνητα, το JUKE Nismo αντικατοπτρίζει επάξια το είδωλο ενός αυτοκινήτου με «νευρική» προσωπικότητα, το οποίο συνδυάζει την ευκινησία ενός συμβατικού αυτοκινήτου, με απόκριση ενός coupe στην οδήγηση και με τη δύναμη ενός SUV.

“Η παγκόσμια επιτυχία στις πωλήσεις του Nissan Juke έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι πελάτες ψάχνουν για κάτι διαφορετικό”, δήλωσε ο Andy Palmer, Executive Vice President της Nissan Motor Co Ltd. "Το Juke Nismo μας πηγαίνει σε μια άλλη διάσταση του μοντέλου. Είναι ενεργητικό, διακριτικό και φυσικά πολύ επιθυμητό ."

Τα χρώματα του πρωτότυπου αυτού μοντέλου φέρουν την υπογραφή του οίκου Nismo, καθώς συνδυάζεται με τρόπο αρμονικό το μεταλλικό λευκό με κόκκινες ανταύγειες. Το JUKE Nismo φοράει ένα body kit που δημιουργήθηκε από τους ειδικούς στην αεροδυναμική του οίκου Nismo, των οποίων οι ικανότητες έχουν δοκιμαστεί επάξια και σε βάθος χρόνου με την τελειοποίηση αμαξωμάτων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Φυσικά, οι επεμβάσεις του οίκου Nismo εκτείνονται και στο υπόλοιπο αμάξωμα το οποίο έχει χαμηλώσει και έχει «σκληρύνει», ενώ ο 1.6 -λίτρων turbo κινητήρας με άμεσο ψεκασμό βενζίνης έχει επαναπρογραμματιστεί προκειμένου να παρέχει περισσότερη ισχύ και καλύτερη απόδοση.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η φιλοσοφία του οίκου Nismo είναι εμφανής : τα υλικά που αγγίζει, βλέπει και αισθάνεται ο τυχερός οδηγός του - όπως το τιμόνι, τα πεντάλ, οι μετρητές, η λαβή του επιλογέα ταχυτήτων και οι επενδύσεις των θυρών - έχουν επανασχεδιαστεί προκειμένου να παρέχουν μεγαλύτερη απόλαυση κατά την οδήγηση. Επιπλέον, τα ιδιαίτερα δερμάτινα bucket καθίσματα που έχουν προστεθεί, υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα επιδόσεων του αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και ο ιριδίζων φωτισμός του στροφόμετρου.

“Με αυτό το πρωτότυπο, η Nismo δίνει μια διάσταση εξατομίκευσης σε αυτοκίνητα παραγωγής όπως το Nissan JUKE. Στο μέλλον η Nismo προτίθεται να αναπτύξει σπορ εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών για ένα διαρκώς διευρυνόμενο φάσμα πελατών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Nismo, Shoichi Miyatani. "Η επικείμενη γκάμα των αυτοκινήτων θα είναι εξίσου προσιτή και καινοτόμος όπως κάθε προϊόν της Nissan, με τη διαφορά ότι η βελτίωση από την Nismo θα κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο απολαυστικά στην οδήγηση", πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου