Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Βραβεύτηκε η Mazda για τον νέο κινητήρα SKYACTIV-G 1.3

Mε το βραβείο «Τεχνολογικό επίτευγμα της χρονιάς 2012» βραβεύτηκε η Mazda για τον νέο κινητήρα SKYACTIV-G 1.3, από την ένωση ερευνητών και δημοσιογράφων αυτοκινήτου της Ιαπωνίας (RJC). Ο εν λόγω κινητήρας είναι διαθέσιμος στην ιαπωνική αγορά με το Mazda Demio, το δικό μας Mazda 2 δηλαδή.


Ο επαναστατικός κινητήρας SKYACTIV-G 1.3, επιτυγχάνει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συμπίεσης (14.0:1) και επιδεικνύει υψηλή απόδοση, ειδικά σε συνθήκες με μεγάλο φορτίο στις χαμηλές στροφές.

Η Mazda ωστόσο για να αποφύγει τη προανάφλεξη – ένα αναπόφευκτο θέμα σε συμβατικούς κινητήρες υψηλής συμπίεσης- υιοθετεί νέες τεχνολογίες στον κινητήρα SKYACTIV-G 1.3 όπως πιστόνια κοίλου σχήματος σχεδιασμένα για ιδανική καύση και ψεκαστήρες καυσίμου πολλαπλών οπών που επιτρέπουν τον ακριβή έλεγχο του ψεκασμού.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και θα υιοθετεί τις τεχνολογίες Skyactiv είναι το Mazda CX-5, το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα στις αρχές του επόμενου έτους.

To νέο compact 4×4 SUV της ιαπωνικής φίρμας συνδυάζει σημαντικές μειώσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων με την εξαιρετική οδηγική εμπειρία Mazda, το γνωστό και ως Zoom-Zoom, το οποίο προσφέρει μια πιο fun to drive αντίληψη για την αυτοκίνηση…

Πηγή: www.cretadrive.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου