Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Που βρίσκονται αυτό το Σ/Κ οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου;

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου συγκεντρώνονται για μια μεταξύ τους αναμέτρηση, στο λεγόμενο Race of Champions. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που φέτος θα διεξαχθεί στην ESPRIT αρένα του Ντίσελντορφ, στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Στη λίστα των οδηγών για το 2011 περιλαμβάνονται ονόματα από τη Formula 1, το DTM, το WRC, το IRC και τα αμερικάνικα X-Games. Ονόματα όπως αυτά των Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Jenson Button, Mattias Ekstrom, David Coulthard, Travis Pastrana, Sebastian Ogier κ.α. Όλοι τους θα αγωνιστούν σε head-to-head αγώνες με ίδια αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών. Αυτά είναι τα Audi R8 LMS, Skoda Fabia Shuper 2000, VW Scirocco, KTM X-Bow, World Touring Racecar αλλά και το ROC Car, μια πανάλαφρη κατασκευή 475 kg με κινητήρα μοτοσικλέτας 1.100 κ.εκ. και 170 ίππους.

Το Race of Champions διοργανώνει κάθε χρόνο (από το 1988) η Michele Mouton, η πιο διάσημη γυναίκα οδηγός ράλι στον κόσμο. Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε φορά σε κλειστή ασφάλτινη διαδρομή -μορφής Super Special Stage- ειδικά διαμορφωμένη για μέγιστο θέαμα. Τα τελευταία χρόνια το Race of Champions έχει διεξαχθεί στο Stade de France του Παρισιού (2004-2006), στο Wembley του Λινδίνου (2007-2008) και στη διάσημη φωλιά του πουλιού του Πεκίνου (2009).

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε τα highlihts του περσινού αγώνα:



Πηγή: trcoff

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου