Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το σύστημα φωτισμού Opel AFL κερδίζει βραβείο Euro-NCAP Advanced

Ο ανεξάρτητος οργανισμός καταναλωτών Euro-NCAP απένειμε ένα βραβείο της κατηγορίας Advanced στην Opel για το σύστημα φωτισμού AFL (Adaptive Forward Lighting) που βελτιώνει την ασφάλεια.

Το AFL – συνδυασμός δυναμικού φωτισμού στροφών και φωτισμού διασταυρώσεων – μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων όταν πέφτει το σκοτάδι. Η Opel ήταν η πρώτη που επανέφερε το AFL στην αγορά το 2002. Το σύστημα διατίθεται με τα Corsa, Meriva and Zafira, ενώ το AFL+ - με οκτώ επιπλέον αυτόματες λειτουργίες φωτισμού – προσφέρεται με τα Astra, Insignia και Zafira Tourer.

Το AFL+ διασφαλίζει βέλτιστη ορατότητα υιοθετώντας προβολείς εκκένωσης αερίου bi-xenon με μεταβλητό πλάτος, κατεύθυνση και εμβέλεια δέσμης για ασφαλή οδήγηση στην πόλη, σε περιοχές πεζών, επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Περιλαμβάνει φωτισμό αντίξοων καιρικών συνθηκών, δυναμικό φωτισμό στροφών, φωτισμό διασταυρώσεων, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας με λυχνίες LED. Αισθητήρες και λογισμικό παρακολουθούν συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο, την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες ώστε να ενεργοποιείται κάθε φορά η κατάλληλη λειτουργία φωτισμού.

Πιο επικίνδυνη η οδήγηση τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες κακής ορατότητας

Αν και η κυκλοφορία στους δρόμους τη νύχτα εμφανίζεται μειωμένη κατά 33%, ο αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων τις νυχτερινές ώρες ή όταν αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι είναι διπλάσιος σε σχέση με την ημέρα.

Έρευνα που έγινε υπό την αιγίδα του Γερμανικού Ινστιτούτου Έρευνας Αυτοκινητόδρομων αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί ηλικίας άνω των 40 υποφέρουν από μειωμένη όραση το βράδυ και από αυξημένη ευαισθησία στην αντανάκλαση.

Opel: ‘παγκόσμιος ηγέτης’ στην ασφαλή οδήγηση

Το βραβείο για το AFL είναι το δεύτερο της κατηγορίας Euro NCAP Advanced για την Opel. Αποδέκτης του πρώτου βραβείου ήταν το σύστημα Opel Eye στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2010. Το Euro NCAP Advanced είναι μία νέα κατηγορία βραβείων που τιμά τεχνολογίες προηγμένης ασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι συμπληρωματική στο υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης μέσω Αστεριών που αξιολογεί την προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών, αλλά και τα συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου