Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Girsky πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Adam Opel AG. Ο Peter Thom νέος Επικεφαλής Παραγωγής της Opel


Ο Αντιπρόεδρος της General Motors, Stephen Girsky είναι ο νέος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Adam Opel AG, με άμεση ισχύ. Ο Girsky αντικαθιστά τον Nick Reilly, ο οποίος παραιτήθηκε από Μέλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου. Ο Reilly πρόσφατα δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δράση και τη GM το Μάρτιο του 2012.

«Με τον Steve Girsky Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Karl-Friedrich Stracke Πρόεδρο της GME & CEO της Opel, η GM έχει δύο εξαιρετικά έμπειρους ηγέτες που θα οδηγήσουν την Opel στο επόμενο επίπεδο» δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της GM, Dan Akerson. «Αυτοί θα βασιστούν στα ισχυρά θεμέλια που χτίστηκαν υπό την ηγεσία του Nick Reill με στόχο την επιστροφή των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας στη βιώσιμη κερδοφορία».

Και πρόσθεσε: «Η GM έχει δηλώσει τη δέσμευσή της στην Opel και επιθυμεί τη βιώσιμη ανάπτυξη της μάρκας. Για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της Opel, θα συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε τη δομή κόστους και τα περιθώρια κέρδους και να εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τις οικονομίες κλίμακας της GM».

Τις προσπάθειες αυτές υποστηρίζουν οι διορισμοί στο Εποπτικό Συμβούλιο της Opel του Οικονομικού Διευθυντή της GM, Dan Ammann, και του Προέδρου Διεθνών Δραστηριοτήτων της GM, Tim Lee. Ο Girsky διατελεί μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel από τον Ιανουάριο του 2010.

Επιπλέον, το Εποπτικό Συμβούλιο της Adam Opel AG διόρισε τον Peter Thom νέο μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνο Παραγωγής με ισχύ από 1ης Μαρτίου, 2012.
Ο Thom (48), ο οποίος έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Opel, διαδέχεται τον Reinald Hoben (59) που συνταξιοδοτείται στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ο Peter Thom είναι αυτή τη στιγμή Διευθυντής Παραγωγής της GM China, με έδρα τη Σαγκάη. Διαθέτει πλούσια διεθνή εμπειρία στο χώρο της παραγωγής και έχει διατελέσει διευθυντής εργοστασίου στις εγκαταστάσεις της GM στο Σάο Πάολο (Βραζιλία), Λούτον (Βρετανία) και Άιζεναχ (Γερμανία).

Ο Thom, ο οποίος ήταν επίσης Πρόεδρος της Opel Eisenach GmbH, έπαιξε ζωτικό ρόλο στη μεταμόρφωση του εργοστασίου της Θουριγγίας σε μία από τις πιο παραγωγικές μονάδες της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Με τιμά η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου και ανυπομονώ να επιστρέψω στη Γερμανία και να πλαισιώσω την ομάδα που διαμορφώνει τη μελλοντική επιτυχία της Opel» δήλωσε ο Peter Thom.

Ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke επαίνεσε τον Reinald Hoben για την αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά του από το 1978 που προσήλθε στην εταιρία σαν νεαρός μηχανικός. «Χάρη στη δουλειά του Reinald Hoben και της ομάδας του, η Opel είναι ο πιο παραγωγικός κατασκευαστής στην Ευρώπη και τα εργοστάσιά μας κατασκευάζουν αυτοκίνητα πρότυπης ποιότητας για τους πελάτες μας» δήλωσε ο Stracke. «Καλωσορίζουμε τον Peter Thom πίσω στη Γερμανία και ευελπιστούμε από τη νευραλγική θέση του Υπεύθυνου Παραγωγής να αναπτύξει και να επεκτείνει περαιτέρω την ισχυρή παρουσία μας».

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου