Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το Opel Ampera κερδίζει το ‘Auto Trophy’ δύο συνεχόμενες χρονιές

Για δεύτερη συνεχή φορά, το Opel Ampera κερδίζει το ετήσιο Γερμανικό βραβείο ‘Auto Trophy’. Στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, το όχημα πήρε καθαρή νίκη έχοντας απέναντί του 17 αντιπάλους.

Το Ampera έλαβε το 40,2% των ψήφων των 100.000 αναγνωστών του περιοδικού αυτοκινήτου και αναδείχτηκε καθαρός νικητής. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά βελτιωμένο από το αντίστοιχο περσινό, με τους πλησιέστερους ανταγωνιστές του - Fisker Karma (15,2%) και Tesla Roadster (10,6%) - να σημειώνουν πολύ χαμηλότερα σκορ.

Ο Karl-Friedrich Stracke, CEO της Opel, παρέλαβε το βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο αυτοκινητιστικό φόρουμ ‘Meilenwerk’ στο Düsseldorf. Δήλωσε ότι το ασυναγώνιστο αποτέλεσμα καταξιώνει την καινοτόμο και μοναδική φιλοσοφία του οχήματος. «Με το επαναστατικό Ampera, η Opel αποκτά ηγετικό ρόλο στον τομέα E-Mobility. Η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την επέκταση της αυτονομίας μας προσφέρουν τη δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς να πρέπει να υπομένουμε περιορισμούς στην καθημερινή χρηστικότητα και αυτονομία».

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να ‘πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε’. Το πεντάθυρο όχημα προσφέρει χώρους για τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης των 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ, το είδος του δρόμου και τη θερμοκρασία, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση και μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Όταν η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας που κινεί μία γεννήτρια για την παραγωγή της απαραίτητης ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας κίνησης. Έτσι η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 χλμ. χωρίς να απαιτείται στάση για ανεφοδιασμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου