Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η Aprilia κερδίζει το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Moto S1 2011 κατακτώντας τους τίτλους αναβάτη και κατασκευαστή.

Μια από τις πλέον καυτές περιόδους στην ιστορία του Παγκόσμιου Supermoto ολοκληρώνεται με το θρίαμβο της Aprilia.

Μετά από ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον αδελφό του Thomas στον τελευταίο αγώνα στη Γαλλία, ο Adrien Chareyre εξασφάλισε τον τίτλο για την ομάδα του, Fast Wheels Team Aprilia.

Στη πίστα Cahors ο Adrien πίεσε στα όρια τη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα του, κερδίζοντας την πρώτη θέση στους δύο πρώτους αγώνες, μπροστά από τον αδελφό του. Στον τρίτο αγώνα ο οδηγός της Aprilia κέρδισε την τρίτη θέση, με τον Thomas Chareyre τραυματισμένο σε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα. Η τρίτη θέση ήταν τελικά αυτή που του χάρισε τη νίκη στη συνολική κατάταξη και τον τίτλο του οδηγού μπροστά από τον Thomas και τον Ivan Lazzarini.

Χάρη στα αποτελέσματα των οδηγών των δικύλινδρων μοτοσυκλετών από το Veneto, και ειδικά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της ομάδας Fast Wheels Team, η Aprilia κερδίζει την πρώτη θέση και στη συνολική κατάταξη των κατασκευαστών, κατακτώντας συνολικά 7 τίτλους στο Παγκόσμιο Supermoto.

Με αυτή την επιτυχία η Aprilia εμπλουτίζει την εξαιρετική της συλλογή που φθάνει τα 48 παγκόσμια πρωταθλήματα σε τίτλους οδηγών και κατασκευαστών: 9 πρωταθλήματα off-road, 2 παγκόσμιους τίτλους στα Superbike και 37 πρωταθλήματα στο MotoGP, επιβεβαιώνοντας τη γενική αναγνώρισή της ως την πιο νικηφόρα εν ενεργεία ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου