Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η Kia εισάγει τρίτη βάρδια στη μονάδα παραγωγής του ευρωπαϊκού εργοστασίου της στη Ζιλίνα της Σλοβακίας

Η Kia θα εισάγει μια τρίτη βάρδια παραγωγής στην ευρωπαϊκή μονάδα της στη Σλοβακία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των μοντέλων της καθώς και στην αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων από το λανσάρισμα των νέων της μοντέλων. Η διαδικασία για την πρόσληψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού 1.000 ατόμων έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο, εξασφαλίζοντας ότι οι τρεις βάρδιες λειτουργίας θα μπορούν να ξεκινήσουν στην Zilina από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

«Η δημιουργία της τρίτης βάρδιας στη Zilina είναι το πιο πρόσφατο βήμα στην επιθυμία της Kia να κατασκευάζει αυτοκίνητα σε τοπικό επίπεδο που είναι προσαρμοσμένα στο να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των τοπικών καταναλωτών", σχολιάζει ο Paul Philpott, COO της Kia Motors Europe. "Η ισχυρή ζήτηση για όλα τα μοντέλα μας και κυρίως για το Sportage το νέο compact SUV, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη, σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή μας στις εγκαταστάσεις μας στη Σλοβακία."

Αντιπροσωπεύοντας μία επένδυση άνω του € 1 δισ., το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ζιλίνα, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2006, έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευέλικτο, να μπορεί να φιλοξενήσει τα νέα μοντέλα και να ανταποκρίνεται στις γενικές τάσεις της αγοράς. Το Sportage, το ευρύχωρο MPV Venga και η οικογένεια cee'd -5θυρο hatchback, XL και 3θυρο- μπορούν να κατασκευαστούν ταυτόχρονα σε κάθε μια από τις τελικές γραμμές συναρμολόγησης.

Πέρυσι, η Kia κατασκεύασε περισσότερα από 729.000 οχήματα στις εγκαταστάσεις της εκτός Κορέας, με την παραγωγή στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ να
αντιπροσωπεύει το 34,2% του παγκόσμιου συνόλου των 2,1 εκατομμυρίων μονάδων. Φέτος, από τους πρώτους οκτώ μήνες, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,7% στην Ευρώπη, 24,% στην Κίνα και 36,9% στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι τρίτη βάρδια εισήχθη πρόσφατα και στο εργοστάσιο της Kia στο West Point, της Γεωργίας, η οποία κατασκευάζει το SUV Sorento και το sedan Optima, φθάνοντας τους 3.000 υπαλλήλους.

Στην Ζιλίνα, οι 1.000 νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν αφορούν σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και θα είναι κατάλληλες κυρίως για τους ειδικευμένους υποψήφιους με τεχνικό υπόβαθρο. Εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται άμεσα από την Kia, αναμένεται ότι αρκετές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα είναι διαθέσιμες σε προμηθευτές εξαρτημάτων που βρίσκονται εκτός της Σλοβακικής Δημοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου